ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Räsänen käyttää hallituksen horjuvuutta avioliittolakia vastaan

jnsto • 26.10.2014 15:18 • 10 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen yrittää vaikuttaa hallituspuolueiden kansanedustajien äänestyskäyttäytymiseen avioliittolakiasiassa. Räsänen sanoo Turun Sanomissa, että puolue lähtisi hallituksesta, jos avioliittolakialoite menee läpi.

RKP:n puheenjohtaja ehti sunnuntaina kommentoimaan asiaa ja toivomaan "selvennystä" Räsäseltä.

Käytännössä KD:n veto merkitsee sitä, että hallitusryhmissä on vaivihkaa varmistettava, ettei aloite mene "vahingossa" läpi.


Räsänen olisi voinut hoitaa uhkauksensa valtaeliitin sisäisenäkin, mutta julkisuudella asettaa lakia kannattaneen Stubbin yhä vaikeampaan asemaan ja toisaalta näyttää kannattajilleen ja puolueensa sisäiselle oppositiolle, että ajaa lujasti konservatiivis-kristillisiä arvoja hallituksessa.

Suomen avioliittolain muuttamismahdollisuudet kariutuivat hallitusohjelmatasolla 2011, kun pääministeriksi tuolloin nousemassa ollut Jyrki Katainen hyväksyi uudistuksesta pidättäytymisen kristillisdemokraattien kynnyskysymykseksi.

Kannatuksen puutteen varmistaminen on käänteistä sille menettelylle, johon kokoomuksen sisarpuolueisiin kuuluva Kanadan konservatiivit turvautui 2011, kun heidän vaalilupauksena antamansa avioliittolain uudelleenkäsittely piti tehdä. Konservatiivit siellä suosittivat tyhjän (eli poistumisen) käyttämistä sopivassa laajuudessa - ja niin avioliittolaki pysyi tasa-arvoisena.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
KD:n ja Räsäsen toiminta on tyylipuhdasta kiristämistä.
  smo • 26.10.2014 16:59
Räsänen ei ole tyhmä, puolue on heikossa hapessa ja olisi saattanut jopa jäädä äänikynnyksen alle mutta nyt kävi miten kävi saa lisää ääniä puolueelleen.

Kokoomuksella on nyt kaksi vaihtoehtoa: joko ajaa laki läpi jolloin konservatiivi kokkarit vaihtavat muihin erityisesti kd ja takaisin tulee pikkuisen liberaaleja jolloin tulee iso vaallitappio ja oppositio, tai sitten kaataa laki jolloin todenäköisesti menee monta vuotta ennenkuin on sellainen eduskuntakokoonpano joka lain veisi läpi tosin ääntenmenetys pienempi.

Kataisen ei olisi kannattanut kd ottaa mukaan hallitukseen.

Kokoomus on se joka käytännössä päättää meneekö laki läpi vai ei, koska muissa puolueissa kannatus tai vastustus on paljon varmempaa ja sdp piirissä kannattajien määrä lisääntynyt.

Jos stub aikoo olla vahva johtaja menee laki läpi mutta jos antaa muiden kävellä hänen yli niin laki kaatuu.
  puppeliassi • 26.10.2014 18:02
No nyt Räsänen on selittelemässä/perumassa puheitaan. Sellaista on tapahtunut ennenkin:
yle.fi

Räsänen kirjoittaa omassa tiedotteessaan: "Avioliittolain tulevaisuus on nyt eduskunnan, ei hallituksen käsissä. Eduskunnan ratkaisujen jälkeen arvioimme tilanteen uudestaan". Räsänen ei siis lupaa, että kd jää hallitukseen, jos eduskunta hyväksyy tasa-arvoisen avioliittolain.
www.paivirasanen.fi
---
Kirkosta eroaminen on sunnuntaisin melko vähäistä, mutta Räsäsen haastattelu kohotti taas käyrää:
www.eroakirkosta.fi

Kommenttia muokattu: 26.10.2014 klo 19:19
  Havainnoija • 26.10.2014 18:49
Räsäsen sekavat lausunnot, jotka sisältävät kiristystä ja uhkailua, todistavat Räsäsen sopimattomuudesta ministeriksi. Toimittajatkin ovat ymmällään:
www.kaleva.fi
Räsäselle voit lähettää terveisiä esimerkiksi tätä kautta:
paivirasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi
---
Räsäsen lausunnot innostivat hengenheimolaisia:
ristonurkkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Kommenttia muokattu: 26.10.2014 klo 23:51
  Havainnoija • 26.10.2014 22:06
Ja vihreäthän eivät ole uhkailleet? Siinä puolueessa erottaa hallituksen ja opposition vain pöyröovi, joka pyörii kuin karuselli, kun puolueen kansanedustajat ravaavat siitä gerbiilien lailla. Nyt tekosyyksi löytyi lisäydinvoima, tosin ympäristöministeri Niinistöä ei haitannut sitten laisinkaan soidensuojeluohjelman jatko, eikä Pohjois-Suomen luonnon kohtalo kansainvälisen kaivostoiminnan ikeen alla.

Ja tuskin oli ehtinyt ero nykyisestä hallituksesta haaleta, kun puolueen puheenjohtaja, Niinistö, oli jo taasen virittelemässä verkkoja uutta hallitusta silmällä pitäen. Niinistö astui näyttävästi julkisuuteen asiakohtaohjelman kanssa, josta hämmästyttävää kyllä puuttui tasa-arvoinen avioliitto. Olisiko vihreiden mielissä kangastellut jälleen hallitusyhteistyö, Audin musta takapenkki, maksoi mitä maksoi, vaikka sitten perussuomalaisvetoisessa hallituksessa?

Luonnollisesti asia ei hämmästyttänyt ketään, eikä varsinkaan vihreää toimittajakaartia, mutta kuin kristilliset tulevat julkisuuteen hallituseron kera, ammattipöyristyjien kuoro virittää ylävireisen veisuun sosiaalisessa mediassa ja ovet paukkuvat mielenosoituksellisesti kirkoissa. Kutkuttavinta on, että jos vihreät olisivat jääneet hallitukseen, olisi tämäkin episodi jäänyt näkemättä. Räsänen tekee, mitä arvokonservatiivi olisi jokaisessa maassa tehnyt, arvojensa perusteella, mutta vihreiden arvoista en ole niinkään varma - kaikki näyttää olevan kaupan.

Ehkäpä Räsänen on oppinut läksynsä; karavaani kulkee ja koirat haukkuvat. Ajan poliittiseen henkeen kuuluu, että heikkoutta ei pidä näyttää, räksytys on tärkeämpää kuin teot, ja röyhkeys perii maan. Kristitylle tämä voi toki olla kova läksy.

Nykyinen hallitus on niin onneton tekele, että parempi on, jos kaatuu. Olisi kaadettu jo, mutta sosiaalidemokraatit Rinteen johdolla kyttäävät galluppeja kuin kuuta nousevaa. Jos nousu koittaa, hallitus kaatuu saletisti sillä sekunnilla. Ketään ei kiinnosta koko avioliitto.
  Cadence (ei rekisteröitynyt) • 27.10.2014 23:58
Kristillisdemokraattien kannatus on tuoreimman kyselyn mukaan pudonnut 2,7 prosenttiin ( img.yle.fi ), mutta ilmeisesti haluavat sitäkin pienentää. Kristillisten Janne Suuronen nimittäin kirjoittaa tasa-arvon kannattajista: "Mutta muodikkaat arvoliberalismin aktiiviset julkiset levittäjät, olette perseestä. Typeryksiä, jotka ette ymmärrä mitä olette tekemässä yhteiskunnalle. Meille kaikille ja erityisesti teitä nuoremmille ihmisille."

jannesuuronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi
---
Lisäys
Änkyrät ovat tänä viikonloppuna ärtsypäällä:

perttupulkkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Kommenttia muokattu: 01.11.2014 klo 15:52
  Havainnoija • 31.10.2014 23:07
Arvio eduskuntapaikkojen jakautumisesta
Verkkouutiset laski uusimman kyselyn ( img.yle.fi ) perusteella seuraavanlaisen paikka-arvion. Sen mukaan kristillisdemokraatit eivät saisi yhtäkään kansanedustajaa.
Suluissa muutos viime eduskuntavaaleista.

Keskusta 57 (+22)
Kokoomus 42 (-2)
Sdp 32 (-10)
PS 31 (-8)
Vihreät 17 (+7)
Vas 14 (-)
Rkp 6+1 (-3)
Krist 0 (-6)
  Havainnoija • 09.11.2014 00:45
Kristillisdemokraattien tuskainen taival
Riihimäen kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen jäsen Kerttu Lahtinen (kd), joka on kristillisten kärkipoliitikkoja, on tuomittu viime viikolla käräjäoikeudessa vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Oikeus katsoi hänen syyllistyneen velallisen törkeään epärehellisyyteen.
www.hameenkaiku.fi

Tuomittu on Päivi Räsäsen tuttava, sillä he istuvat molemmat Riihimäen kaupunginvaltuustossa.
  Havainnoija • 16.11.2014 00:01
Päivi Räsänen uhkailee edelleen

Räsänen kertoi jumalaradion haastattelussa, että kristilliset eivät lähde seuraavaan hallitukseen ilman sopimusta avioliittolain säilyttämisestä nykyisellään.
Oras Tynkkynen puolestaan arvioi samassa ohjelmassa, että vihreät jäisi pois sellaisesta hallituskokoonpanosta, joka sopisi avioliittolain koskemattomusperiaatteesta.

www.seurakuntalainen.fi
  Havainnoija • 19.11.2014 14:25
Räsänen jyrkkänä

Räsänen väittää Radio Helsingin haastattelussa, että tasa-arvoinen avioliittolaki on YK:n ihmisoikeusjulistuksen vastainen.

www.radiohelsinki.fi

Päivi Räsäsen tämänpäiväiset lausunnot eivät ole vielä johtaneet eropiikkiin kirkosta, mikä ilmeisesti johtuu siitä, että Räsäsen lausunnot eivät ole ehtineet tärkeimpiin tiedotusvälineisiin.

Maistraateista kerrotaan, että kirkosta eroavat ruuhkauttavat maistraatteja. Eroilmoituksia on tullut jopa tuhansia päivässä. Tilanne paranee lähitulevaisuudessa, kun Väestörekisterikeskus saa käynnistettyä suunnitteilla olevan sähköisen asiointipalvelun, jossa on mahdollista ilmoittaa itse uskontokuntaan liittymisestä tai siitä eroamisesta.

Kirkosta on tänä vuonna eronnut 38 000 eli sama määrä kuin viime vuonna samaan aikaan. Eroamisen arvellaan kiihtyvän ensi viikolla, kun eduskunta aloittaa avioliittolain käsittelyn ja erityisesti siinä tapauksessa, jos äänestys päättyy taantumuksellisten voittoon. Tasa-arvoa vastaan ovat voimakkaasti lobanneet pääasiassa uskonnolliset ääriliikkeet mutta osaltaan myös evankelis-luterilainen kirkko. Suomalaisten enemmistö ei hyväksy epäinhimillisten uskontojen oppeja lainsäädäntömme perustaksi.

Kommenttia muokattu: 19.11.2014 klo 17:30
  Havainnoija • 19.11.2014 17:00
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy