Jääkiekkovaikuttaja Juhani Tamminen hermostui Ylioppilaslehdelle

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 23
Ylioppilaslehti lähetti Juhani ´Tami´ Tammiselle Attitude-lehden vuodelta 2012.

Lokakuun alussa Ylioppilaslehti lähetti jääkiekkovalmentaja Juhani "Tami" Tammiselle brittiläisille homoille suunnatun Attitude-lifestyle-lehden. Mukana oli kirje, jossa Tammista muistutettiin syyskuisista sanoistaan: hän oli väittänyt, ettei ole vuosikymmenten mittaisella urallaan kohdannut jääkiekkopiireissä ainuttakaan homoa - ja päätellyt, ettei sellaisia kiekkopiireissä sitten ole.

- Haluamme vilpittömästi auttaa sinua tunnistamaan jatkossa homoseksuaaliset yksilöt keskuudestasi, Ylioppilaslehti perustelee Attituden lähettämistä Tammiselle.

Tammiselle lähetetyn Attituden kannessa poseeraa viisi boksereihin sonnustautunutta olympialaisissa mitaleille päässyttä urheilijaa.

- He tekevät sen, sillä ovat nähneet urheilumaailmassa homoja. Aivan niin kuin he ovat nähneet homoja kadulla, metrossa, baarissa, bussissa ja kassajonossa, kirjoittaa Ylioppilaslehti kirjeessään.

Lehti muistutaa kirjeessä, että kyseiset urheilijat voisivat olla itsekin homoja - ja ettei Tamminen voi olla lainkaan varma, ketkä lehden sivuilla olevista miehistä ovat homoja ja ketkä eivät. Kirjeessä arvellaan myös, että kyseiset urheilijat eivät arvostaisi Tammisen asenteita - kuten eivät jääkiekkoilevat homotkaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kirjeessä myös moititaan Tammista siitä, ettei tämä kehtaa pyytää sanomisiaan anteeksi.

Ylioppilaslehti kirjoittaa Attitude-lehden olleen Tammiselle niin vastenmielisen, että Tamminen ilmoitti puhelimessa palauttavansa sen Ylioppilaslehden kustantajalle henkilökohtaisesti. Tamminen vaati lisäksi Ylioppilaslehdeltä anteeksipyyntöä. Ylioppilaslehden päätoimittaja Antti Pikkanen kirjoittaa, että sitä hän ei tule saamaan.

Ylioppilaslehti: Kirje, joka sai Juhani Tammisen raivoihinsa

23 kommenttia

Eräs toinen vertailukohta tuosta Attitude-lehden kannesta ja Suomesta.
Kannen miesviisikosta kolme eli Greg Rutherford, Luke Campbell ja Pete Reed (kuvassa keskeltä oikeaan reunaan, tuossa järjestyksessä) ovat olympiavoittajia. Attitude on puhtaasti "homolehti". Lue nyt nuo edelliset lauseet läpi ja yritä mieltää tuohon suomalaiset olympiavoittajat (tai edes kansainväliset edustusurheilijat). Itse en edes mielikuvatasolla osaisi tuota ajatella.

Ja muistaakseni Rutherford ja Campbell ovat olleet saman alan lehtien ns. naked issue -teemanumeroissa, joissa pointti on olla ilman vaatteita. Yleensäkin Attitude ja GT:n kansissa on hyvin usein urheilijoita.
Tammisen turha selitellä että oli väärinymmärretty tms aikaisempien hiirulais juttujensa vuoksi: homofobi on kuten tästä reaktiosta näemme.

Nyt varmaan hän saa paljon kivaa postia tom of finland postimerkeillä :D