Katolisen kirkon kardinaali: Vatikaani ei tule koskaan siunaamaan homoavioliittoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 7

Vatikaanin korkea-arvoinen kardinaali on sanonut, ettei homoavioliittojen siunaaminen tule koskaan kyseeseen.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Kirkko otti samalla kantaa Italiaa ja monia muita maita koskettavaan kiistakysymykseen samaa sukupuolta olevien parisuhteista.

Tiistaina Italian sisäministeri Angelino Alfano kielsi Italian viranomaisia tunnustamasta ulkomailla solmittuja samaa sukupuolta olevien välisiä avioliittoja. Sisäministerin toiminta herätti runsaasti kritiikkiä. Italiassa pormesterit ovat rekisteröineet ulkomailla solmittuja homoavioliittoja samalla tavoin kuin heteroavioliittoja. Liiton paikallinen tunnustaminen voi vaikuttaa perimiseen, terveydenhuoltoon ja eläkkeisiin. Italian laki ei salli samaa sukupuolta olevien avioliittoja.

Vatikaanin kirkollisen lain korkea-arvoisin oikeusoppinut, kardinaali Francesco Coccopalmerio sanoi torstaina, että katolinen kirkko ei tuomitse samaa sukupuolta olevien avioliittoja, mutta niiden siunaaminen ei tule koskaan kyseeseen. Kardinaalin mukaan kirkko pitää tällaisessa suhteessa eläviä hyväuskoisina ihmisinä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- On oltava rehellinen. Meille, eikä pelkästään meille, vaan ihmisyhteisöille yleensäkin, avioliitto on miehen ja naisen välinen, sanoi Coccopalmerio.

Hän myös vahvisti kirkon opetuksen, että vaikka homoja tulisi kohdella kunnioittavasti, ja että homoseksuaalinen taipumus ei ole syntiä, homoseksuaaliset teot puolestaan ovat.

- Mutta tällaisen liiton siunaaminen -- niiden rinnastaminen [hetero]avioliittoihin, ei koskaan. Taustalla on yksinkertaisesti logiikka ja identiteetti. Kristillisen opin valossa siunaaminen ei ole mahdollista.

Kirkon piiristä on viime vuosina kuulunut näkemyksiä, että katolisen kirkon pitäisi lieventää kielteistä kantaansa homoseksuaalisia suhteita ja homopareja kohtaan.

Italiassa homoavioliittoja kannattaa noin neljännes kansasta, mutta kannatuksen määrässä on kasvun merkkejä. Homoparien siviiliavioliittojen kannatus sen sijaan on merkittävää.

Reuters: Cardinal says Catholic Church will never bless gay marriage

7 kommenttia

  • 1 / 7
  • puppeliassi
  • 10.10.2014, 17.45
Ei tämä asia uskonnollisille ryhmille kuulu vaan valtion kuuluisi sukupuoleen katsomatta myöntää avioliittoja ja uskonnolliset ryhmät joilla vihkimisoikeus tekevät niinkuin itse haluavat haluavatko vihkiä samaa sukupuolta olevia tai eri ihonvärillisiä tai jotka syövät lihaa.

Mutta uskonnolliset ryhmät eivät voi puhua vihapuheita homoista tai syrjiä työhönotossa.
"Siunaamattomuus" on vain hyväksyminen "synnintekemiselle"...

Kommenttia muokattu: 10.10.2014 klo 20:14