Arkkipiispa harmittelee homokysymyksen nousua jakolinjaksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 10

Yleisradion haastattelema evl-kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen ei antanut kannanottoa tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Arkkipiispa tunnusti eri mielipiteiden olemassaolon, mutta nosti esille kirkon jumalanpalveluselämän "selkeän" vastustavan kannan. Hän pahoitteli avioliittokysymyksen nousua jakolinjaksi kirkossa. - On ollut huolestuttavaa, että sillä perusteella on jaettu ihmisiä vuohiin ja lampaisiin tai edistyksellisiin ja vanhoillisiin, katsoi arkkipiispa.

Arkkipiispa totesi avioliittokysymyksen olevan eduskunnan päätettävissä. Hän sanoi oman kiinnostuksensa asiaan kohdistuvan vaikutuksiin kirkossa. Arkkipiispa totesi kirkkonsa elävän "jumalanpalveluselämässä selkeästi sellaisten vakaumusten perusteella, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto". Mäkinen totesi edelleen, että kukaan ei ole tehnyt muutosesityksiäkään.

Mäkinen kuitenkin sanoo, että tilanne "terveellisellä ja hyvällä tavalla ravistelee kirkkoa arvioimaan avioliittokäsitystä".

Arkkipiispa huomautti, että myös kirkon piirissä on hyvin erilaisia näkemyksiä siitä, mikä on yhteiskunnan avioliittokanta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kesällä 2014 esittämäänsä anteeksipyyntöä homoseksuaaleille arkkipiispa piti edelleen anteeksipyyntönä ja sanoi sen olleen hänen anteeksipyyntönsä. Sen hän oli tehnyt "tietoisesti tämän viran edustajana".

Ykkösaamu 27.9.14
Uutinen Ilta-Sanomissa

10 kommenttia

Arkkipiispan anteeksipyyntö kesältä voi jäädä historiaan fiksuna profylaktisena anteeksipyyntönä. Syksyn kirkkovaalien vaikutuksen ja tulevan Soini-Sipilän hallituksen arvorestauraation jälkeen tasa-arvokello voi mennä Suomessa niinkin vinhasti taaksepäin, ettei anteeksikaan voi pyytää.
Miten niin "avioliittokysymys on eduskunnan päätettävissä"? Eikö kirkko mukamas voi itse ottaa edistyneempää kantaaa, vai onko oikeasti odotettava kuinka taantumuksellinen Arkadianmäki on. Herää kirkko tähän päivään, kuka tuollaisesta hännystelemisestä enää viitsisi kymmenyksiä maksaa?