Jyväskylän evl-seurakunta laajentaa perhekuvaansa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 3
\\\\

Jyväskylän evl-seurakunta on ensimmäisenä lajissaan yhteistyökumppanina sateenkaaripareille tarkoitetussa parisuhdeviikonlopussa Rikasta minua. Paikallisen Setan puheenjohtaja Petri Janhunen kiittää seurakuntaa avoimuudesta. Hän arvelee Jyväskylän ratkaisun antavan myös pienemmille evl-seurakunnille esikuvan. Myös Jyväskylän Seta on parisuhdeviikonlopun yhteistyöosapuoli.

Seurakunnan ilmaisjakelulehdessä "Henki ja elämä" ilmestyi 21.8 laaja reportaasi sateenkaariperheestä. Otsikolla "Lapsiperheen arkea kaikilla mausteilla" lehden toimittaja Petri Kananen kertoi Heli ja Eeva Hännisen sekä nyt kolme ja puolivuotiaan Vuokon elämästä. Heli ja Eeva olivat tavanneet junassa palatessaan Helsingin Pridestä 2006.

Jyväskylän seurakuntalehdelle "Henki ja elämä" laaja reportaasi rekisteriöidyssä parisuhteessa elävästä ja uutta avioliittolakia odottavasta pariskunnasta on uusi avaus. Lehti on edustanut paljolti perinteistä seurakuntajournalismia, jossa esimerkiksi aktiivisen tasa-arvokeskustelun osuus on ollut vaatimaton. Seurakuntalehden reportaasi aiheuttaa otoksuttavasti keskustelua. Jyväskylän seurakunnan ja sen alueseurakuntien toiminnassa vanhoillisten järjestöjen näkyvyys ei ole ollut vähäinen. "Henki ja elämä" -lehti tuotetaan seurakunnan omana työnä ja henkilökunta on suoraan seurakunnan palveluksessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Puheenjohtaja Janhunen Jyväskylän Setasta sanoo "kiittävänsä ja kumartavansa" ja olevansa äärettömän ylpeä seurakunnan osallistumisesta parisuhdetyöhön.

Rikasta minua -parisuhdeviikonloppu järjestetään Sarpatin leirikeskuksessa Tikkakoskella 12-14.9.14 Tarkemmin parisuhdekeskus.fi

Perheen esittely on näyttävästi keskiaukeamalla. Alajutun otsikossa kerrotaan Jyväskylän auraavan tietä muille seurakunnille. Perhetyöntekijä Anne Savolin kertoo työssään kohtaavasa myös homopareja.

3 kommenttia

Mutta onkos "jumalansa lapsilla" vieläkään Äiti-Jumalaa?
Kun näin, että tälle tekstille on jo yksi kommentti, niin arvasin keneltä se on...
human: on.