Ohjaajan mukaan Arnold Schwarzeneggerin näyttelemä hahmo on homo

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1

The Expendables 3 -elokuvan ohjaaja vahvistaa sosiaalisen median spekulaatiot ja kertoo, että Arnold Schwarzeneggerin ja Jet Lin roolihahmoilla on romanttinen suhde toisiinsa.

Asiasta kertoi Suomessa ensin dome.fi -sivusto.

Arnold Schwarzenegger näyttelee elokuvassa Trench Mauseria, ex-taistelijaa ja palkkasoturiryhmän johtajan Sylvester Stallonen esittämän Barney Rossin entistä kilpakumppania. Jet Li esittää eläköitynyttä palkkasoturia, lähitaistelueksperttiä Yin Yangia.

Grantland.com -nettisivusto kysyi haastattelussa ohjaaja Patrick Hughesilta, että onko loppukohtauksessa läheisissä väleissä nähtävien miesten välillä läheisempi suhde.

- Uskon näin olevan, Hughes totesi.

Ohjaaja kertoo uskovansa, että he ovat jopa pariskunta.

Kohtauksessa ryhmä iloitsee tehtävänsä päätökseen saattamisesta, Mauser ja Yang painautuvat toisiaan vasten ja Ross kehottaa heitä hankkimaan huoneen. Mauser sanoo, ettei sellaista tarvita ja Yang arvelee Rossin olevan kateellinen.

Asiaa on käsitelty jo aiemmin sosiaalisessa mediassa, mutta haastattelun myötä elokuvan taustavoimista on tullut vahvistus arveluille juonen yksityiskohdasta. Toistaiseksi käsikirjoittajat Creighton Rothenberger ja Katrin Benedikt eivät kuitenkaan ole kommentoineet asiaa.

Dome.fi -sivuston mukaan The Expendables 3 nousi avausviikonloppunaan USA:n elokuvalistalla sijalle neljä. Sivustolla spekuloidaan, säikäyttääkö Hughesin kommentti lajityypin perinteiset fanit vai onko homoteemasta mahdollisesti apua lipunmyynnissä.

Schwarzeneggerin toimiessa Kalifornian osavaltion kuvernöörinä käytiin Prop 8 -kiistaa. Osavaltion perustuslakiin lisättiin kansanäänestyksen jälkeen pykälä, joka rajasi osavaltiossa avioliiton vain eri sukupuolta oleville pareille. Muutos kumottiin kesällä 2010. Schwarzenegger on todennut, ettei vastusta samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta, mutta henkilökohtaisesti hän katsoo avioliiton olevan vain miehen ja naisen välinen. Kuvernöörinä ollessaan hän myös vihki samaa sukupuolta olevia pareja.

Vuonna 2011 Schwarzenegger kerti äitinsä vieneen pojan aikanaan perhelääkärille, koska arveli tätä homoksi. Syynä arveluihin oli se, että nuori "Iso-Arska" teippaili huoneensa seinälle öljyttyjen kehonrakentajamiesten kuvia, kun muut samanikäiset olivat mieltyneet seksikkäisten naisten kuviin.

Dome.fi: Arnold Schwarzenegger esittää homoa The Expendables -elokuvissa, paljasti ohjaaja
Iltalehti: Arnold Schwarzenegger yllättää - homosuhde elokuvassa

1 kommenttia

Pitäisi varmaan katsoa 1 ja 2 osa nyt kun ne on netflixissä, 3 ehtii myöhemminkin.

Minusta kiva että tälläisiin elokuviin tulee hlbt hahmoja jotka eivät ole uhreja vaan niitä jotka taistelee.