Tukholman pride: Pääministeri Fredrik Reinfeldt ensi kertaa mukana paraatissa

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 1

Yleisömassat kohahtivat, kun Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt ensi kertaa liittyi mukaan Tukholman pride-paraatiin. Monet kyselivät, miksi vasta nyt. Reinfeldt vastasi: "Tämä on historian ensimmäinen kerta, kun Ruotsin pääministeri on mukana".

Paraati on edennyt keskustassa jo klo 14 alkaen. Tämä on suurin pride-paraati Tukholmassa kautta aikojen. Mukana on 153 eri kokoista ja näköistä vaunua. Myös vaunujen mukana seuraavat ryhmät ovat suurempia kuin koskaan. Arvioidaan, että 60 000 ihmistä marssii mukana. Sää suosii paraatia.

Mukana on kaksi suurta urheilujärjestöä, AIK (Allmänna Idrottsklubben) ja Kiruna IF. AIK:n piirissä heräsi ennen prideä huoli, kun järjestöön tuli nimetön uhkaus prideen osallistuvia vastaan. Kuitenkin on nähtävissä, että urheilun piirissä on tapahtumassa asenteiden muutosta. Kiruna IF puolestaan on ansioitunut niin, että järjestö liittyi mukaan hlbti-sertifiointiprosessiin. Sellaisen prosessin ovat käyneet läpi mm. monet terveysasemat, yms. Tavoitteena on, että jokainen toimipisteen ihminen osaa toimia oikein ja asiallisesti, kun joutuu tekemisiin hlbti-ihmisen kanssa.


Päivitys:

Pridessä mukana olleiden ministereiden lista on pitkä: valtiovarainministeri Anders Borg, oikeusministeri Beatrice Ask, maahanmuuttoministeri Tobias Billström, opetusministeri Jan Björk, tasa-arvoministeri Maria Arnholm, eurooppaministeri Birgitta Ohlsson.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vertailun vuoksi: Saksassa Agneta Merkel ei ole suostunut avaamaan tai edes tervehtimään ainuttakaan pride-tapahtumaa


Tukholman gayradio lähettää suoraa selostusta paraatista. http://radiostreamsix.mine.nu:18010

suora lähetys

1 kommenttia

Pääministeri Reinfeldtin lisäksi paraatiin osallistui myös tällä hetkellä suurimman puolueen eli sosialidemokraattien johdossa oleva Stefan Löfven sekä muiden puolueiden puheenjohtajat. Keskustan Annie Lööf korosti kaikkien oikeutta rakkauteen ja turvalliseen elämään.
Kuninkaan henkivartiosto Livgardet oli myös marssimassa.
---
Pride-paraateja on järjestetty kesän aikana ainakin Pajalassa, Norrköpingissä ja Jönköpingissä.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/rekordmanga-pa-pride