Hampurin CSD: Värikkyyden ja moninaisuuden vastakohtana on paljon vihamielisyyttä

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 6
Lange reihe -katu. Tästä lähtee CSD-paraati.

Tänään Hampurissa on suuri ja värikäs CSD-paraati. Mutta kaupungissa voi kokea myös vihamielisyyttä. Hamburger Morgenpost haastatteli homoja ja keräsi väkivaltatietoa.

Viime sunnuntaina klo 23 jälkeen 17-vuotias mies joutui vihamielisen jengin uhriksi kaupunginpuistossa, joka tunnetaan kohtauspaikkana. Puistoniityllä oli joukko homoja viettämässä iltaa, kun paikalle ryntäsi vihamielisten nuorten joukko taskulamppujen kanssa. Yksi homonuori jäi uhriksi. Häntä hakattiin ja potkittiin. Poliisi otti kiinni yhden 16-vuotiaan hyökkääjän. Poliisin mukaan kyse ei ollut homoihin kohdistuvasta viharikoksesta. Magnus Hirschfeld -instituutissa asia nähdään toisin. Puistossa kokoontuneita nimenomaan haukuttiin homoiksi.


Vihamielisyyttä on

Morgenpost haastatteli Lutz-nimistä 68-vuotiasta miestä St. Georgen "homokaupunginosassa". Hän on asunut siellä 15 vuotta. Koko ajan alla piilee vahva homovihamielisyys. Lutzin mielestä sen vuoksi on tärkeää, että kaikki kimppuunkäynnit selvitetään huolellisesti. Hän itse käy iltaisin ulkona vain koiransa kanssa, ja iso koira pitää häiritsijät etäällä. Mutta hän on huomannut, että toisen ja kolmannen sukupolven saksalais-turkkilaisissa elää vahva vihamielisyys homoja kohtaan. Heitä istuu Danziger Strassen leikkipaikalla, ja usein kuulee kimppuunkäymisistä ja homottelusta.

Meik (20-v) on tullut turistina Dresdenistä ja hän ihmettelee paikallisten puheita väkivallasta. Hän itse ei ole sellaiseen törmännyt. Hän tuli kaapista jo koulun seitsemännellä luokalla. Hänet on alusta asti hyväksytty.

Ronald (52-v) on asunut St. Georgessa kumppaninsa kanssa 25 vuotta. Suurin konfliktien vaara on kahden vierekkäisen alueen, Steindammin ja St. Georgen välillä. Päivällä sitä ei huomaa, mutta illalla kyllä. Paras vaihtaa kadun toiselle puolelle, kun on jokin nuorten miesten joukko tulossa. On mm. huutelua. Kulttuurien ristiriita on olemassa, samoin sosiaalinen eriarvoisuus. Alueelle muuttaa hyvin toimeentulevia homoja, ja se aiheuttaa surkeammin elävissä kateutta. Homot voivat etsiä vikaa myös omasta käyttäytymisestään. Esim. kadulla kävellessä käsi tönnetään syvälle kumppanin housuun.

Jalo (26-v) on elänyt monta vuotta St. Georgessa. Hänen ulko-ovellaan pahoinpideltiin muutama vuosi sitten amerikkalainen pyörätuolissa ollut mies. Tässä liikkuu nuoria miehiä, jotka haukkuvat hintiksi ja perseeseen panijaksi. Kun hän yöllä tulee baarista, lyöttäytyy hän mukaan mahdollisimman miehekkääseen ryhmään, ettei pidettäisi homona. Joitakin katuja on syytä välttää, kuten Helmuth-Hübener-Gang. Vihamielisyys liittyy uskontoon, mutta on siinä kysymys myös koulutustasosta. St. Georgessa voi kävellä käsi kädessä, samoin Eppendorfin kaupunginosassa, mutta Steilshoopissa tai Wilhelmsburgissa ei missään tapauksessa. Ja niihin kaupunginosiin hän ei muuttaisi suurin surminkaan.

Hampurin paraati lähtee liikkeelle klo 13 Suomena aikaa. Lähtöpaikka on St. Georgen "homokaupunginosan" katu Lange Reihe.

Lange Reihe -kadun vanhoja taloja.
Cafe Uhrlaub, suosittu baari
Sivukaduilla on erilaisia, vain yöllä auki olevia baareja
Muutaman sadan metrin päässä on turkkilaisten katu Steindamm. Siellä tarjoillaan vain vettä ja teetä. Olutta on turha kysellä.
Poliisi opastaa: Jos haluatte olutta, menkää Lange Reihe -kadulle. Lange reihe on St. Georgen pääkatu.

6 kommenttia

Hampurissa taitaa kyteä vieläkin kristittyjen natsien homo-vihaideologia.
Hitlerhän oli katolilainen, kuten osa muistakin natsijohtajista ja loput olivat protestantteja.

Saksassa on tankattu raamattua, ihan henkisesti estyneeseen tilaan asti ja Martti Lutherinkin homovihanjulistukset on otettu todesta.
human. Luitko ollenkaan uutista! Homovihamielisiä ovat nimenomaan TURKKILAISET MUSLIMIT. Eivät kristityt.
Sun kristofobias menee sairaalloiselle puolelle. Enemmän mut hyväksyy ihmisistä maltilliset kristityt, kuin machoateistit. Ymmärrätkö puheillasi loukkaavasi ihmisiå?