Tukholman Pride: puoluejohtajien tentistä kukaan ei halunnut jäädä pois

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006

Eilinen puolujohtajien tentti Tukholman Pridessä sai puoluejohdot liikkeelle. Vielä vuonna 2006 pääministeri Persson (sosdem) jättäytyi pois. Silloin Göran Hägglundille (krist.dem.) buuattiin. Svenska Dagbladetin mukaan tämän vuoden tapaaminen sujui iloisissa merkeissä. Laskettiin leikkiä yli puoluerajojen, ja yleisö oli hymyillen mukana. Lehden toimittaja kysyy: haluavatko poliitikot halata hlbti-liikkeen kuoliaaksi? Kyllä.

Tämä oli ainoa puoluejohtajatentti, jonka järjestää yhdistys. Kaikki muut tentit järjestetään eduskunnan tai tv-yhtiöiden toimesta. Kun muut miespuoliset johtajat riisuivat kuumassa salissa pikkutakkinsa, Göran Hägglund (krist.dem.) ja Fredrik Reinfeldt (Ruotsin kokoomus) pitivät ne päällä. Yleisö on alkanut rakastaa Göran Hägglundiakin, koska hänen huumorilleen naurettiin. Hlbti-liikkeen poliittiset vastustajat ovat sulaneet kuin jäätelö suureksi yhtenäiseksi pehmomassaksi. Göran Hägglund on kuitenkin ilmoittanut, että marssimaan hän ei tänään lähde.

Pääministeri Reinfeldtista sanotaan lehtiuutisessa, että hän tuntee olonsa hankalaksi, kun kysellään esim. homopakolaisten asemasta. Heitä on tiettävästi palautettu maihin, joissa seurauksena voi olla kuolemantuomio.

Entä henkilökohtaisesti tärkeimmät hlbti-asiat puoluejohtajille? Liberaaliselle kansanpuolueelle: hlbti-ihmisten kohtaaminen arjessa, koulussa, sairaanhoidossa, kristillisdemokraateille: syrjintä arjessa, pääministerille (kokoomus): iäkkäiden hlbti-ihmisten asema, vihreät: nuorten hlbti-ihmisten tilanne, vasemmmistopuolue: lapselle mahdollisuus useampaan kuin kahteen huoltajaan, keskusta: perheasiat ja sijaissynnyttäjäasia, sosialidemokraatit: työelämän syrjintä, feministit ja piraatit: hlbti-pakolaisten asema.

Yksi asia on selvä: hlbti-kysymyksistä on tullut kiinteä osa puolueiden toimintaohjelmissa. Eikö pian ala tulla se aika, että Tukholman Prideä ei enää tarvita?

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

(lähteenä käytetty Svd:n uutista http://www.svd.se/nyheter/inrikes/pride-2014_3782950.svd?sidan=13 )

Ruotsin parlamenttivaalit pidetään 14. syyskuuta 2014.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!