"Puolueessa näin on sovittu". - Mika Raatikainen perustelee "punaisen painamista"

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 10

Tuore perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen korostaa oikeudenmukaisuutta, mutta samalla kuvaa keskustelua avioliittoyhdenvertaisuudesta lapselliseksi. Helsingin Sanomien haastattelussa (27.7.14, sivu A17) Raatikainen sanoo perussuomalaisuuden tarkoittavan hänelle "isänmaallisuutta, oikeudenmukaisuutta ja rehtiyttä". Avioliittotasa-arvo ei kuitenkaan ilmeisesti mahdu Raatikaisen oikeudenmukaisuuskäsitteen rajoihin.

Raatikainen toistaa aiemminkin sanomansa siitä, että tasa-arvoinen avioliitto ei aiheena häntä oikeastaan kiinnosta, koska asia ei ole hänelle tärkeä. - Mutta jos on pakko valita, niin painan kyllä punaista, hän kertoo ja viittaa myös siihen, että "näin on puolueessa sovittu".

Reetta Heiskasen haastattelussa Raatikainen kuvaa keskustelua tasa-arvoisesta avioliittolaista lapselliseksi.
- Esityslistalla on on paljon tärkempiäkin asioita ja Suomella suurempiakin ongelmia. - En ymmärrä, miksi homot haluavat nimenomaan avioliittoon. Hehän voisivat keksiä vaikka jonkin uuden nimityksen käyttöönsä, Raatikainen sanoo.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

52-vuotias rikoskomisario nousi eduskuntaan Jussi Halla-ahon seuraajana. Hän on Helsingin Kontulasta.

Helsingin Sanomien nettisivuilla

10 kommenttia

Homot haluavat avioliiton tasavertaisuuden vuoksi. Juuri tuo parisuhdeinstituution nimitys (tai siis niiden ero) on asia, joka kielii ulkopuolisellekin tarpeettomasti henkilön seksuaalisen suuntautumisen.
Ihme tyyppejä nämä jotka ovat että tärkeämpiä asioita mukamas on mutta sitten vastustavat, olisi 2002 tullut suoraan tasa arvoinen avioliittolaki eikä rekisteröityä niin ei tarvitsisi asiasta puhua, tosin on sitä muutakin syrjintää kuin rakenteellista johon eduskunnassa pitäisi puuttua.

Persuissa on nössöä porukkaa kun kukaan ei uskalla toimia puolueen johdon tahdon vastaisesti, jos potkitaan puolueesta pois niin vaihtaa puoluetta vain tai perussuomalaiset jotka kannattavat tasa arvoista avioliittoa voisivat perustaa oman persuryhmänsä kuten vasemmistoliitosta erotetut perustivat vasenryhmän.