TS: Lastenohjelman tekijät kertovat kohdanneensa seksuaalista syrjintää Pikku Kakkosessa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 5
Mimi ja Kuku (kuva: www.mimijakuku.fi / kuvaaja: Annamaria Palsi-Ikonen)

Aiemmin Yle TV2:n Pikku Kakkosessa esiintyneet ja nykyään FOX-kanavan lastenohjelmaa juontavat säveltäjä Majka "Mimi" Nurminen ja näyttelijä Anna "Kuku" Kulmala kertovat lauantaina Turun Sanomisse kokeneensa Pikku Kakkosessa työskennellessään kiusaamista homoseksuaalisuuden vuoksi yksittäisten ihmisten taholta.

- Homoseksuaalisuus oli siellä punainen vaate. Meille ilmoitettiin ihan suoraan, että olemme mielisairaita. Näimme kuvauksissa itsemme teleprompterista. Kyyneleet eivät näy teeveessä. Se kokemus oli rankka. Oli ihan rikki revitty olo, kertoo Nurminen lauantain Turun Sanomissa.

Pari tiedotti heinäkuun puolivälissä rekisteröineensä parisuhteensa.

Turun Sanomien mukaan Ylen lasten- ja nuorten ohjelmien päällikkö Teija Rantala ei niele väitteitä syrjinnästä, vaan pitää niitä tyrmistyttävinä ja törkeinä. Rantala sanoo Turun Sanomille, että lastenohjelmien tuotannossa ei missään tapauksessa kiusata ketään seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Hänen mukaansa toimituksessa on töissä monenlaisesti suuntautuneita henkilöitä, ja heitä kaikkia kohdellaan tasavertaisesti. Hän sanoo yhteistyön päättyneen Mimin ja Kukun kanssa muista syistä.

Rantala pitää väitteitä loanheittona ja toteaa Turun Sanomille pitävänsä niitä hyvin loukkaavana lastenohjelmien työntekijöitä kohtaan.

Turun Sanomat: Lasten suosikit kertovat kokeneensa seksuaalista syrjintää Pikku Kakkosessa
Lastenohjelman juontajat rekisteröivät parisuhteensa

5 kommenttia

Jotenkin nyt taidan uskoa enemmän että syrjintää on ollut, voi olla että sitä on peitelty. Ei siellä johdossa aina huomata/haluta huomata mitä syrjintää on alaisien keskuudessa.
Itse olen työskennellyt samassa suuressa medialaitoksessa, ja 2000-luvulle saakka sain kuunnella ikävänsävyisiä puheita ja silloin tällöin osuin tilanteisiin, joissa juuri takanapäin puhuttiin pahaa. Osastollamme oli tunnettujakin tekijöitä (myös tv2:sta) , ja joillekin homo-teema oli kovin ikävällä tavalla usein esillä. Suuri "sivistys" ja ennakkoluulot eivät sulje toisiaan pois.