Sydney Morning Herald: 108 aids-delegaattia kuoli onnettomuudessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Sydney Morning Herald kertoo, että 108 aids-konferenssin delegaattia kuoli lentokoneen alasampumisessa. Uhrien joukossa on lääketieteen tutkijoita, terveysalan ammattilaisia ja aids-aktivisteja. Uhrien joukossa oli International AIDS Societyn entinen puheenjohtaja hollantilainen Joep Lange.

AIDS-konferenssin järjestäjät eivät ole antaneet tarkkoja tietoja uhriluvusta, joten Sydney Morning heraldin tietoihin on vielä suhtauduttava varovaisesti.

http://www.smh.com.au/national/crash-claims-top-aids-researchers-heading-to-melbourne-20140718-zuaw3.html


Päivitys klo 12:


Kuolleiden joukossa oli kansainvälisesti tunnettu aids-tutkija Joep Lange. Hän johti kansainvälistä aids-järjestöä vuosina 2002-2004. Järjestö pitää vuosittain kansainvälisen aids-konferenssin. Lange oli myös alan tieteellisen lehden Antiviral Therapy päätoimittaja ja julkaisi lehdessä yli 350 tutkimusraporttia. Vuosina 1992-95 hän johti WHOn aids-työtä. Joep Langen vaimo oli myös koneessa. Heiltä jäi viisi tytärtä.

On tullut myös tieto siitä, että WHO:n tiedottaja Glenn Raymond Thomas oli koneessa, samoin hollantilainen aids-aktivisti Pim de Kuijer STOPAIDS-järjestöstä. Koneessa oli muitakin aids-aktivisteja, ainakin Jacqueline van Tongeren (AMC) ja Lucie van Mens (Female Health Company). Hollantilainen aids-tukikeskus menetti onnettomuudessa monta työntekijää.

Suomen HIV-tukikeskuksesta ei tänä vuonna osallistuta kansainväliseen aids-konferenssiin. Tukikeskuksen toiminnanjohtaja Jukka Keronen kertoi järkytyksestään ja osanotostaan, kun tiedot Ukrainan katastrofista alkoivat tulla julkisuuteen. Hän ei tiennyt, onko Suomesta lähtenyt tutkijoita tai viranomaisia konferenssiin, mutta Ukrainan onnettomuuskoneessa ei suomalaisia tiettävästi ollut.


Päivitys 20.7.2014

Aids-konferenssin järjestäjät kertoivat pari päivää sitten, että alasammutussa lentokoneessa oli vain kuusi aids-konferenssiin matkalla ollutta.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta