Uimarilegenda Ian Thorpe tuli kaapista

  • Uutinen
  • Urheilu
  • (päivitetty )
  • -
  • 13
Ian Thorpe vuonna 2012 (kuva: Eva Rinaldi / CC 2.0 linsessi)

Historian kolmanneksi parhain uimari, australialainen Ian Thorpe päätti arvuuttelut seksuaalisesta suuntautumisestaan televisiohaastattelussa. Sir Michael Parkinson ei vältellyt mitään aihepiiriä haastattelussa.

”Thorpedo” –lempinimellä tunnetun uimarin seksuaalista suuntautumista on arvuuteltu jo toistakymmentä vuotta. Koko tämän ajan hän on systemaattisesti sanonut olevansa hetero. Parkinsonin haastattelussa Thorpe joutui pinnistelemään pitääkseen itsensä kasassa samalla kun kertoi, että ei olekaan hetero.

31-vuotias kaikkien aikojen australialainen olympiaurheilija lisäsi, että hän on vasta aivan viime viikkoina kertonut asiasta perheelleen ja tuntenut olevansa täysin sinut asian kanssa.

Thorpen perheenjäsenien suunnalta on kommentoitu australialaismedialle, että Ianin kaapistatulon jälkeinen viikko on ollut onnellisin viikko, mitä heillä on ollut.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Thorpe rikkoi urallaan 22 ennätystä ja voitti yhtensä yhdeksän olympiamitalia, joista viisi kultaisia. Hän on Australian menestynein urheilija olympiakisoissa.

Toimitus seuraa urheilumaailman reaktioita Thorpen kaapistatuloon.
Päivitys 13.7.2014 klo 14: Täydennetty haastattelun sisältöä, kirjoitusasua tarkistettu.

13 kommenttia

Jotenkin Ranneliikkeeseenkin on pesiytynyt tuo ilmaisu "seksuaalisesta suuntautumisesta" - mutta kuka muka on "suuntautunut" näissä asioissa?

Opiskeluun, työaloille yms suuntaudutaan.

Eiköhän kyse emotionaalisseksuaalisuudessa ole identiteetistä, muuttumattomasta synnyin- ja lapsuustäydellistymis-asiasta.
Homo ihminen ei homoksi suuntaudu, vaan on sitä koko ihmisenä, eikä etenkään koskaan suuntaudu miksikään muuksikaan emotionaalisseksuaaliseksi identiteetiksi. Samoin bisse on aina bisse, hetero on aina hetero. Identiteettinsä tyypillisten käytäntöjen toteuttaminen on sitten hieman eri asia.

Ian Thorpehan on kärsinyt päihteistä ja mielenterveysongelmista.
Ulostulo varmasti ja toivottavasti helpottaa niitäkin paineitaan.

Kommenttia muokattu: 14.07.2014 klo 07:35