Budapestin Priden yksi jälkinäytös: verikosto uhkaa priden järjestysmiehiä

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1
Kiinniotto pride-kulkueessa lava-auton katolla

Budapestin pridellä lauantaina äärikansalliset vastustajat yrittivät soluttautua poliisiketjun sisäpuolelle. Yksi onnistui pääsemään lava-auton katolle. Äärikansalliset uhkaavat verikostolla järjestysmiehiä.

Budapestin pridellä lauantaina äärikansalliset vastustajat yrittivät soluttautua poliisiketjun sisäpuolelle. Pridestä kirjoittavat lehdet ihmettelivät halua päästä mukaan kulkueeseen; ehkä sen takia, että siellä oli hyvä fiilis. Yksi kansallismielinen onnistui pääsemään lava-auton katolle. Hän kuuluu ärhäkkään ja homovihamieliseen HVIM-järjestöön. Nyt äärikansalliset uhkaavat verikostolla järjestysmiehiä.

Kuruc.info-uusnatsimielisen sivuston mukaan järjestysmiehinä käytettiin romanisyntyisiä, romanien asuma-alueita suojelevia henkilöitä. Kun äärikansallinen mielenosoittaja oli saatu nurin, häntä potkittiin ja huudettiin: "Runkku-unkarilainen" (tai toinen kansanomainen suomennos "kusipää-unkarilainen"). Aitoa unkarilaista on syvästi loukattu. Videossa näkyy potkuja http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/tulkapas-a-pride-on-aZbZS5IgxIpcfv12?start=8.029 . Natsisivustolla kerätään nyt tietoja turvamiesten henkilöllisyydestä. Kuvissa on numeroitu haetut henkilöt. Tiedoista maksetaan palkkio. Ranneliike.netin kuvassa ja muissa tiedostusvälineissä turvamiesten kasvot on peitetty.


Päivitys 8.7.2014

Budapestin poliisilaitos on käynnistänyt tutkinnan kolmesta turvamiehestä, jotka lava-auton katolla ottivat kiinni vastamielenosoittajan. Turvamiehet on otettu kiinni ja säilöön tutkinnan ajaksi. Poliisilaitos toimi nopeutetun menettelyn mukaisesti. Videokuvista näkyy, että yksi turvamiehistä potkaisi kolme kertaa vastamielenosoittajaa. Potkaiseminen on turvamiehen roolissa luultavasti raskauttavaa.

Poliisi on ottanut kiinni myös vastamielenosoittajan. Häntä tullaan syyttämään järjestysrikkomuksesta. Tutkinta on aloitettu myös neljää muuta vastamielenosoittajaa vastaan, jotka Sankareiden aukiolla yrittivät päästä poliisiketjujen läpi keskelle pride-kulkuetta.

Sisäministeri Sándor Pintér on saanut selvityksen homokulkueen tapahtumista. Toinen ministeri, Zoltán Balog pitää mauttomana, että historiallista Unkaria ja kristittyjä kuvattiin ja nimiteltiin kulkueen julisteissa epäkunnioittavalla tavalla. Yksi priden osanottaja seisoi ministerin mukaan auton lavalla pukeutuneena paaviksi, risti kaulassa. Siinä ministerin mukaan loukataan monien ihmisten pyhimpiä symboleja.

Seuraamme miten asia kehittyy. Potkaisija on mahdollisesti syntyperältään romani, joten julkisia paineita ankaraan rangaistukseen on ilmassa. Unkarilainen oikeuskäytäntö on sillä tavoin ankaraa, että rikkomuksesta epäilty joutuu helposti pitkiksi ajoiksi tutkintavankeuteen.

1 kommenttia

Unkarissa ei varmaankaan sitten arvosteta Charlie Charplinin elokuvia,
eikä kuunnella Elvis Presleyn lauluja - hekin kun olivat romaniverisiä.

Toki turvamiehet mokasivat, mutta ainakaan synnitön ei ole Jobbik/HVIM, jotka ovat hyökkäilleet romaniväestöä vastaan aseitten kera.

Toivottavasti episodista ei kehkeydy kieltoa Pridelle seuraavina vuonna.

- - -

"Toinen ministeri, Zoltán Balog pitää mauttomana, että historiallista Unkaria ja kristittyjä kuvattiin ja nimiteltiin kulkueen julisteissa epäkunnioittavalla tavalla. Yksi priden osanottaja seisoi ministerin mukaan auton lavalla pukeutuneena paaviksi, risti kaulassa. Siinä ministerin mukaan loukataan monien ihmisten pyhimpiä symboleja."

Ei kannata ottaa hölynpöly-uskomuksia niin haudan vakavasti.
Kyseinen uskomus kun ei mitenkään edusta unkarilaisten(kaan) todella perinteisiä arvoja.

Kommenttia muokattu: 08.07.2014 klo 20:45