Tennispelaaja Jarkko Nieminen ottaa kantaa tasa-arvon puolesta

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren

Tennispelaaja Jarkko Nieminen on hämmästellyt lauantaina Facebookissa julkaisemassaan kirjoituksessa yhdenvertaisen avioliittolain etenemisen hitautta Suomessa. Samalla Nieminen lähettä tervehdyksen Helsinki Prideä viettäville.

Nieminen toteaa olevansa kiitollinen suomalaista yhteiskuntaa kohtaan, ja tahtovansa maksaa veroja maahan, joka on pitänyt huolta niin itsestä kuin läheisistäkin. Hän kokee suomalaiseksi "kaveria ei jätetä" -asenteen.

- On vaikea ymmärtää, miten juuri Suomessa on näin hidasta taata kaikille yhdenvertainen oikeus avioliittoon, kun kyse on juuri tasa-arvosta, joutuu Nieminen kuitenkin ihmettelemään kirjoituksessaan.

Nieminen kirjoittaa, että Englannissa hämmästellään sitä, että heidän silmissään edistyksellinen ja tasa-arvoinen maa ei ole ollut ensimmäisten joukossa puolustamassa seksuaalivähemmistöjen asemaa, kun jopa heidän kuningattarensakin niin tekee.

Esimerkiksi Niemisen lupautuminen homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi on saanut aikaan ilkeämielisiäkin kommentteja. Nieminen nostaakin esiin joidenkin ihmetteleyn homojen asian jatkuvasta esilläpidosta ja siitä, että monet tunnetut henkilöt puolustavat vähemmistön asemaa:

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Juuri siksi, että tämä itsestäänselvä ihmisoikeusasia saataisiin pian ratkaistuksi. Suurin osa kansasta toivoo, ettei seksuaalivähemmistöt tarvitse tulevaisuudessa kummmeja ja lähettiläitä, toteaa Nieminen.

Nieminen ilmaisee toivovansa, ettei hänen tarvitse seuraavan Wimbledonin aikaan miettiä, mitä vastata ihmetteleville briteille.


Sateenkaariyhteisöt ry nimitti kansainvälisenä homofobian ja transfobian vastaisena päivänä 17.5. vuoden 2014 homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi tennispelaaja Jarkko Niemisen.

Jarkko Nieminen lauantaina 28.6.
Jarkko Nieminen: ´Välillä mietin, onko toisten rakkaussuhteita kommentoiva ihminen itse rakastanut koskaan´
Tennispelaaja Jarkko Nieminen homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettiläs 2014

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!