Sateenkaariyhteisöt ry nimittää vuoden 2014 homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi tennispelaaja Jarkko Niemisen.
- En kuulu itse mihinkään vähemmistöön, johon kohdistuisi syrjintää. Olen osa sitä hyväosaisten vähemmistöä, jolla on vastuu puuttua epäkohtiin. Kukin tekee sen tavallaan ja mahdollisuuksiensa mukaan, kirjoittaa Nieminen lauantaina ranneliike.net- ja 1705.fi -sivustoilla julkaistavassa kannanotossaan.
Sateenkaariyhteisöt ry katsoo, että Suomen huippu-urheilu tarvitsee lisää puolestapuhujia yhdenvertaisuudelle. Tennispelaaja Jarkko Nieminen on ilmaissut kiinnostuksensa toimia yhdenvertaisuuden edistämiseksi ja halunsa olla mukana homofobian vastaisessa työssä.
- Siihen, että joku ei uskalla ennakkoluulojen ja syrjinnän vuoksi osallistua yhteisölliseen urheiluun, voi jokainen vaikuttaa, kirjoittaa Nieminen.
Sateenkaariyhteisöt ry uskoo, että Niemisen panos yhdenvertaisuutta edistävässä työssä on merkittävä, ja hänellä on mahdollisuuksia rikkoa suomalaisen urheilun piirissä yhä olemassa olevaa vaikenemisen kulttuuria. Urheilumaailmassa yhdenvertaisuus on edistynyt vaivalloisesti ja asiaan puuttuvia on harvassa.
- Perinteisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevassa keskustelussa kriittisiä mielipiteitä esittävät pyrkivät asettumaan vähemmistön yläpuolelle ja ilmaisevat mielipiteensä vähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeudesta olla sitä mitä ovat. Esimerkiksi transsukupuolisten ihmisten käsitys omasta minuudestaan kyseenalaistetaan, kuten myös seksuaalivähemmistöön kuuluvan oikeus rakastaa samaa sukupuolta olevaa henkilöä, toteaa Sateenkaariyhteisöt ry:n puheenjohtaja Mikko Kivinen.
Lähettilään työssä Nieminen ottaa ensimmäisessä kannanotossaan voimakkaasti kantaa rakkauden yhdenvertaisuuden puolesta.
- Välillä mietin, onko toisten rakkaussuhteita kommentoiva ihminen itse rakastanut koskaan. Miten muuten on mahdollista, että vastustaa toisten yhteiseloa, tekee siitä pilaa ja lietsoo ennakkoluuloja, Nieminen pohtii.
Lähettiläinä ovat toimineet aikaisempina vuosina taiteilija Arja Saijonmaa (2006), rockin monitoimimies Jone Nikula (2007), ulkoministeri Alexander Stubb (2008), Piispa Wille Riekkinen (2009), kansanedustaja Minna Sirnö (2010), SLU:n puheenjohtaja Timo Laitinen (2011), laulaja/näyttelijä Olavi Uusivirta (2012) ja kansanedustaja Lasse Männistö (2013).
Vuonna 2013 lähettilääksi valitun kansanedustaja Lasse Männistön tervehdys uudelle lähettiläälle
Kansainvälisen homofobian ja transfobian vastaisen päivän päämääränä on saada ihmiset käsittämään, että homofobia ja transfobia on häpeällistä, että siihen liittyvät rakenteet on purettava yhteiskunnasta ja että homofobiaa ja transfobiaa vastaan on kamppailtava. Tarkoituksena on herättää kaikenlaista toimintaa eri puolilla maailmaa, jotta valtaväestö saataisiin paremmin tietoiseksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen olemassaolosta ja näiden kohtaamasta syrjinnästä.