Ugandan kireä tilanne

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Ugandan etiikkaministeri syyttää YK:ta siitä, että homoseksuaalisuus leviää. Hän sanoi lehdistökonferenssissa, että Uganda ei aio taipua painostukseen eikä homoille anneta oikeuksia. Julkisuuden ihmisiä on viime päivinä paljastettu homoiksi. Ugandassa ollaan erittäin huolestuneita moraalittomuudesta. Homot yrittävät selittää, että se on synnynnäistä.

Homoina pidettyjen julkisuuden ihmisten nimiä on julkaistu. Uganda on valittu amerikkalaisen vihajoukkion sotaretken päärintamaksi. Homovastustajien joukossa on mm. yksi holokaustin kieltävä kristitty aktivisti. Hallitus on uhannut pidättää ne homoaktivistit, jotka astuvat julkisuudessa vastustamaan tätä natsismia ihannoivaa kiihotuskampanjaa.

Maanantaina julkaistun nimilistan joukossa on yleistä arvostusta nauttiva pappi Anthony Musaala. Ex-homot kertovat hänen järjestäneen homobileitä Kampalan läheisyydessä sijaitsevalla perheasunnnolla. Pappi on tullut tunnetuksi siitä, että hän voitti 2007 huomattavan gospel-laulukilpailun. Hän itse sanoo, ettei hän ole homo, mutta hän haluaa auttaa homoja samoin kuin muitakin sorrettuja.

Maanantaisessa homovastustajien lehdistötilaisuudessa oli pari ex-gayta, jota kertoivat homojen suunnitelmista. Esim. Paul Kagaba on katuvainen ex-homo. Hän ehti olla kahdeksan vuotta homona.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!