Venäjällä "homotyyny" johti näytelmän sensuroimiseen kirjamessujen ohjelmistosta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 3
Venäjän kulttuuriministeriö pitää <i>tyynyn sielua</i> venäläisen kulttuurin perinteisten moraalisten arvojen vastaisena, ja kehotti poistamaan lastennäytelmän kirjafestivaalin ohjelmistosta. Kuvan tyyny ei liity tapaukseen.

Päiväkodissa olevan pojan ja hypoallergeenisen tyynyn välisestä ystävyydestä kertova nukketeatteriesitys "Tyynyn sielu" on Venäjän kulttuuriministeriön mukaan lapsille suunnattua homopropagandaa, koska tyynyllä on pojan nimi "Grechik". Olzhas Zhanaidarovin näytelmän ohjelmistoonsa ottanut Moskovan kansainvälisen kirjafestivaali poisti sen ohjelmasta kulttuuriministeriön otettua yhteyttä.

Varakulttuuriministeri Vladimir Aristarhovin mukaan näytelmän sisältö on vastoin venäläisen kulttuurin perinteisiä moraalisia arvoja.

The Moscow Timesin mukaan ministeriöllä ei olisi ollut virallisia keinoja kieltää esitystä, ja samassa yhteydessä toistakin sensuroitua esitystä, mutta ministeriö olisi poistanut nimensä tapahtuman tukijoista.

Kesällä 2013 Venäjällä hyväksytyn ns. homopropagandalain nimissä Venäjän kulttuuriministeriö on puuttunut aiemminkin taiteen ja valtaapitävien moraali-ihanteiden ristiriitoihin vastaavalla tavoin.

The Moscow Times: ´Gay´ Pillow Gets Russian Children´s Play Censored
Ilta-Sanomat: Lasten näytelmä sensuroitiin Venäjällä ´homotyynyn´ takia

3 kommenttia

Eli tyynyn pitäisi olla vastakkaista sukupuolta, onko tyynyille aloitettava sukupuolentutkimukset ettei vaan samaa sukupuolta olevan tyynyn kanssa nukuta?
Sukupuolentarkastajat on kutsuttava paikalle.