Heteroavioliitot ja kaikki muut pari- tai monisuhdemuodot vastakkain kyselyssä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 31

Facebookissa toimivan "Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia" -ryhmän TNS Gallupilla teettämässä avioliittoa koskevassa mielipidekyselyssä miehen ja naisen välinen avioliitto on laitettu vastakkain kaikkien muiden pari- tai monisuhdemuotojen kanssa.

Kyselystä kertoi ensin Yle.

Suhdeinstituutioita koskevaan kysymykseen "Kannatatko avioliittolain uudistamista siten, että avioliitto pysyy miehen ja naisen välisenä ja muut pari- tai monisuhdemuodot nimetään toisella tavoin?" vastasi 46 prosenttia vastaajista myöntävästi. Vastaajista 40 prosenttia ei kuitenkaan kannata avioliiton säilyttämistä vain miehen ja naisen välisenä. Vastaajista 14 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Adoptiota koskevassa kysymyksessä "Mikä mielestäsi on adoptiolapselle lähtökohtaisesti paras perhemuoto, jossa kasvaa: miehen ja naisen, miehen ja miehen, naisen ja naisen vai yhden vanhemman perhe?" vastaajista 62 prosenttia ilmaisi pitävänsä miehen ja naisen muodostamaa perhettä parhaana vaihtoehtona. Kolmannes vastaajista ei ottanut kantaa kysymykseen.

Yle kertoo, että TNS Gallupin yksikönjohtajan Sakari Nurmelan mukaan sanamuoto ei kuitenkaan sulje muita vaihtoehtoja pois. Nurmela pitää kyselyn tuloksia odotetun kaltaisina.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kyselyyn haastateltiin 1 100 suomalaista aikavälillä 30.5. – 4.6.. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Yle: Avioliittolain uudistaminen jakaa voimakkaasti suomalaisia

31 kommenttia

Kyseinen gallup ei mittaa tasa-arvoisen avioliittolain suosiota. Siinä kysytään harhaanjohtavasti kantaa nykytilanteen säilyttämiseen ikään kuin se olisi jonkinlainen uudistus. Mikäköhän on moisen höntin kysymyksenasettelun tarkoitus? Kenties nimenomaan harhaanjohtaminen...

Tasa-arvoisen avioliittolain suosiota mittavissa kyselyissä selvä enemmistö hyväksyy avioliitto-nimityksen soveltamisen myös samaa sukupuolta oleviin pareihin. Ilmeisesti homo- ja lesboparit on siksi tässä yhteydessä rinnastettu muihin "pari- tai monisuhdemuotoihin", jotta tutkimustulos olisi halutun kaltainen. Säälittävää propagandaa siis, toisin sanoen.

Mitä tulee tuohon adoptioperhekysymykseen, ei sekään mittaa samaa sukupuolta olevien adoption kannatusta.

Kommenttia muokattu: 10.06.2014 klo 19:05