Melia-hotellit peruutti homofobisen konferenssin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 11

Richard Cohen väittää kirjoittamissaan kirjoissa (esimekiksi "Homoseksuaalisuuden ymmärtäminen ja siitä parantaminen") homoseksuaalisuuden oleva sairaus, joka voidaan parantaa. Hän väittää lisäksi, että hänellä on tähän täydellinen menetelmä. Herran suunnitelmissa oli järjestää Madridissa kesäkuun 13 - 15 päivinä seminaari "Miten rakastaa oikeaoppisesti". Sen tarkoituksena olisi ollut vakuuttaa lääkäreille, psykologeille ja muille mielenterveyden ammattilaisille, että he erehtyvät pitäessään homoseksuaalisuutta ihan normaalina ja että se voidaan parantaa.

Seminaarisuunnitelmien tultua yleiseen tietoon alkoi raivoisa nimienkeruukampanja tilaisuutta vastaan, ja lopulta Melia-hotellit ilmoitti, että Hotel Tryp Chamartínissa pidettävä seminaari on peruutettu.

Sateenkaariväestö ilmaisi kananaan muun muassa, ettei matkailuelinkeinon pitäisi osallistua tällaiseen homofobiseen propagandaan ja ettei minkään hotellin pitäisi hyväksyä tällaisia homoväestöä loukkaavia ja nöyryyttäviä konferensseja.

Universo Gay (Espanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

11 kommenttia

Kävinpä lukeen Cohenin teesejä ja sieltä löytyi samat äiti rakasti liikaa ja isä liian vähän ja tämä selittää homostelutunteet. Olisipa hauska kuulla Cohenin kertomana miksi kaikki vakavasti otettavat terveysjärjestöt pitää häntä puoskarina.
Aikaisemmin olin tällaisten seminaari- tai konserttikieltojen kannalla, jos esiintyjäkaarti on avoimesti homofobista. Nyt en enää pidä hyvänä sitä, että toisella tavalla ajattelevien suita yritetään väkisin tukkia. Läntisissä liberaaleissa demokratioissa meillä on hyvät mahdollisuudet saada omat näkemyksemme vahvasti kuuluviin. Tuollaisten tilaisuuksien sisältöjä pitää kritisoida ja kritiikin on oltava tiukan asiallista.

On paljon maita, joissa hlbti-ihmisten pitää kokoontua seminaareihinsa salassa. Hotellit peruuttavat tapahtumat heti, jos kuulevat, että siellä on homoja ja lesboja. Näin on ollut meillä Suomessakin aikaisemmin. Esim. kesäviikonloppuleirejä järjestettiin niin, että paikan varaajana toimi yksityishenkilö eikä esim. paikallinen seta-järjestö. Jos tuli vinkki, että homot siellä kokoontuu, varaukset peruutettiin.