Karita Mattila kieltäytyi esiintymästä kapellimestari Gergijevin kanssa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 5

Ilta-sanomat kertoo tapahtumasta kuukauden takaa. New Yorkin Carnegie Hallissa Lorin Maazelin piti johtaa Münchenin filharmonikkoja, mutta hän sairastui. Paikalle kiidätettiin venäläinen kapellimestari Valeri Gergijev. Karita Mattila kieltäytyi laulamasta Putinia tukevan kapellimestari Gergijevin johdolla.

Gergijev on allekirjoittanut Putinia tukevan julkilausuman, ja hän on "Putinin lähipiiriä". Ilta-Sanomien mukaan suomalainen tähtisopraano "Mattila ilmoitti järjestäjille, että hän ei laula Gergievin johdolla. Syy oli nimenomaan Putinin asenteissa taidetta, taiteilijoita ja homoja kohtaan sekä tämän valtakuntien rajoja kunnioittamattomassa politiikassa, johon niin monet venäläiset kulttuurihenkilöt Gergievin johdolla ovat vaieten taipuneet."

Tapahtuman järjestäjät taipuivat, kun Karita Mattila uhkasi julkistaa asian. Ulkona konserttisalin edessä oli jälleen mielenosoitus Gergijeviä vastaan. Julisteissa luki mm: " Garnegie vuokrasi Putinin sylikoiran".


Gergijeviä vastaan on osoitettu mieltä samasta syystä viime syksynä New Yorkissa, Lontoossa ja Münchenissä. Gergijev toiminut Mikkelin musiikkijuhlien taiteellisena johtajana jo vuodesta 1993, ja hän esiintyy Mikkelissä jälleen kesäkuun lopussa.

Ilta-Sanomien lähes koko aukeaman juttu. Karita Mattila: Minä taas voin edelleen katsoa itseäni peilistä häpeilemättä.

Ranneliike.netin uutinen viime syksyltä
Münchenin vastalauseet

5 kommenttia

  • 1 / 5
  • ERKKI - VAASA
  • 16.5.2014, 10.30
Vaikutusta tai ei, on tärkeätä että Putinin sortopolitiikalle esitetään vastalauseet niin kulttuurin kuin taloudenkin saralla. Hyvä Karita Mattila!
Pitäisiköhän Mikkelin musiikkijuhlijoiden ehkä miettiä henkilövaihdosta?