ILGA-Europe sitouttaa EU-parlamenttiehdokkaita hlbti-yhdenvertaisuuden edistämiseen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2

Eurooppalaisten hlbti-järjestöjen kattojärjestö ILGA-Euroope on pyytänyt MEP-ehdokkaita kaikista EU-maista allekirjoittamaan sitoumuksen edistää europarlamentin jäsenenä hlbti-ihmisten ihmisoikeuksia.

Sitoumuksen allekirjoittaja sitoutuu edistämään hlbti-ihmisten tasa-arvoa esimerkiksi tukemalla lukuisia vireillä olevia hlbti-ihmisten yhdenvertaisuutta parantavia hankkeita.

Suomalaisista MEP-ehdokkaista runsas 40 on tähän mennessä allekirjoittanut sitoumuksen. He ovat kahdeksasta eri puolueesta. Keskustan, Perussuomalaisten ja Kristillisdemokraattien MEP-ehdokkaista ei toistaiseksi ole allekirjoittaneita.

Heti vaalien jälkeen ILGA-Europen on määrä aloittaa yhteistyö niiden valituksi tulleiden europarlamentaarikkojen kanssa, jotka ovat allekirjoittaneet sitoumuksen.

ILGA-Europe on kattojärjestö seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvon puolesta 45 Euroopan maassa toimivalle yli neljällesadalle järjestölle.


Seta järjestää eurovaalipaneelin tiistaina 29. huhtikuuta klo 16.00-18.00 Helsingissä. Paikkana on Pohjoismaisen kulttuuripisteen tapaamispaikka Kaisaniemessä (Kaisaniemenkatu 9).

Euroopan parlamentin vaalit toimitetaan kaikissa 28 EU-jäsenmaassa 22.- 25. toukokuuta 2014. Suomessa vaalipäivä on sunnuntai 25.5.2014. Ennakkoäänestys kotimaassa järjestetään 14. - 20.5. ja ulkomailla 14. - 17.5..

ILGA-Europe: Come out for Europe
ILGA-Euroope: sitoumuksen allekirjoittaneet MEP-ehdokkaat
Seta: Vauhtia vai jarruttelua - ketkä haluavat edistää homojen ja transihmisten oikeuksia EU-politiikassa?

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • ERKKI - VAASA
  • 29.4.2014, 22.30
Se että keskustan, perussuomalaisten ja kristillisten eurovaaliehdokkaista ei yksikään ole kyseistä vetoomusta allekirjoittanut antaa hyvää osviittaa siitä että noitten puolueitten taholta tulee kovin vastustus kun ja jos kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista joskus tulee eduskunnassa suuren salin äänestykseen.
Huvittavin tässä on keskustan rooli muka ”euroliberaalina” puolueena. Kyllä kyseinen lafka kuuluisi aivan muihin ryhmiin!
Keskustan Kaikkonen näyttää laittaneen nimensä mukaan.