Sateenkaarilippu liehuu Ugandan korkeimmalla vuorenhuipulla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Huhtikuun 16. päivästä alkaen on sateenkaarilippu liehunut Ugandan korkeimmalla vuorenhuipuilla, Margherita Peakilla. Tarkemmin: vuoren huippu on Ugandan ja Kongon rajalla. Lipun vei sinne amerikkalainen vuorikiipeilijä ja yrittäjä Neal Gottlieb. Nousu huipulle kesti kuusi päivää. Palattuaan hän julkaisi Facebookissa avoimen kirjeen Ugandan presidentille.

Kirjeessään Gottlieb protestoi homoihin ja lesboihin kohdistuvaa vainoa ja ilmoittaa, että maineikkaalla vuorenhuipulla liehuu sateenkaarilippu. Jos lippu ei miellytä, hakekoon presidentti sen pois. Tosin Museveni on jo vanha mies, eikä nouto taida onnistua. Museveinin jäljellä oleva aika on lyhyt. Haluaako presidentti, että hänen valtakautensa jää Ugandan historiaan synkkänä tahrana, vai voisiko hän muuttaa suuntaa ja antaa kansalaisilleen mahdollisuuden elää vapaina, pohtii Gottlieb kirjeessään.

Valokuvassa näkyy vuoren huipulla oleva masto. Gottlieb halusi suojella ugandalaisia retkitovereitaan ja korosti, että nämä eivät tienneet mitään hänen suunnitelmistaan.

Margherita Peak kuuluu Mount Stanleyn vuorijonoon ja huippu on 5109 metrin korkeudella.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Vuorikiipeilijän facebook-viesti

1 kommenttia

Vertauskuvallisesti hyvä teko Ugandan matkailukohteeseen - toivottavasti sillä olisi jotain vaikutusta Afrkkaa riivaaviin jenkkievankelistoihinkin.

Ugandahan tosiaan on ikuisen jään maa (toisin kuin Suomi ei ole ; ), sillä Ugandassa on tuon uutisessa mainitun vuoriston lisäksi toinenkin vuoristo, jossa on yli 4 km korkeudessa olevia, ikuisessa lumi- ja jääpeitteessä olevia huippuja. Suomessahan moista, ympärivuotista lumi- ja jääpeitettä ei ole, sillä meidän korkein huippu on vain reilun 1,1 km korkeudessa.

Kommenttia muokattu: 25.04.2014 klo 23:11