Valtakunnallinen sateenkaari-ihmisten hengellinen ja elämänkatsomuksellinen yhdistys perusteilla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
Riku Karppinen

Uuden yhdistyksen tavoitteena on toimia valtakunnallisesti ja lisätä yhteistyötä nyt isoissa kaupungeissa toimivien yhdistysten kanssa. Malkus-leirit kuuluisivat yhdistyksen toimialaan. Perustamiskokous pidetään Tampereella 26.4.2014.

Yhdistys toimisi ekumeenisesti sateenkaariyhteisössä, edustaen useita uskomuksia, kristillisiä traditioita ja elämänkatsomuksia.

Tarkoituksena on, että yhdistys liittyy myöhemmin Setan jäsenjärjestöksi.

Perustamiskokousta valmisteleva yhdyshenkilö, Riku Karppinen kertoi ranneliike.netin haastattelussa seuraavaa:

- Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten hengellisessä toiminnassa on jo vuosia puhuttu tähän asiaan keskittyvän yhdistyksen perustamisen tarpeellisuudesta. Viime syksyn Malkus-leirillä nostin keskusteluun sen, että tuon leirin järjestämisen kannalta olisi tärkeää, että olisi yhdistys, joka ottaisi leiristä vastuun vuodesta toiseen. Tuolloin päätimme, että nyt voisi olla se aika, että kokoamme suunnittelutyöryhmän suunnittelemaan uuden yhdistyksen perustamista. Suunnittelutyöryhmään lähti mukaan aktiiveja Helsingistä, Tampereelta, Turusta ja Jyväskylästä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Yhdistyksen perustamisen taustalla on myös ajatus siitä, että tällä hetkellä Suomessa ei riittävästi tueta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten hengellistä hyvinvointia. Setan paikallisjärjestöissä tehdään toki valtavan hienoa työtä myös tällä saralla, mutta yhdistyksen suunnittelutyöryhmä näkee, että tarvitaan uusi nimenomaisesti tähän asiaan keskittyvä yhdistys.
Toivomme, että sitä kautta yhteistyö eri paikkakuntien toimijoiden välillä paranee ja sateenkaareva hengellinen toiminta monipuolistuu.

- Emme halua nostaa mitään elämänkatsomusta tai hengellisyyden muotoa toisen yläpuolelle vaan ajattelemme, että jokaisen ihmisen hengellinen hyvinvointi on aivan yhtä tärkeää. Suureen osaan nykyisestä ryhmätoiminnastakin voivat tulla mukaan aivan kaikki halukkaat.

Karppiselta tiedusteltiin myös sitä, että kuinka he suhtautuvat jyrkästi homoutta vastustaviin tahoihin, jotka haluaisivat kenties mukaan toimintaan?

- Emme ole käyneet keskustelua siitä mahdollisuudesta, että homoutta vastustavia tahoja pyrkisi mukaan yhdistyksen toimintaan. Ajatuksenamme on, että yhdistys olisi nimenomaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten yhdistys, enkä näe syytä sille, että homoutta vastustavat tahot pyrkisivät sen toimintaan mukaan.


Tiedote tulevasta perustamiskokouksesta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!