Kansainvälinen valokuvakilpailu Pride Photo Award 2014

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • JuhaniV
  • 4
2013 voittajakuva Bond (Side/Liitto) ©Cindy Aquino

Pride Photo Award 2014 on ottanut kilpailun teemaksi Getting Closer - Lähentyen. Kilpailukuvat esittelevät seksuaalista ja sukupuolen moninaisuutta.

Tämän vuoden teema ja otsikko löytyi Magnum-valokuvastudioiden legendaarisen kuvaajan Robert Capan lausumasta: “If your photos aren’t good enough, you aren’t close enough. - Jos valokuvasi eivät ole riittävän hyviä, et ole riittävän lähellä.”

Viime vuoden kilpailu oli siihen mennessä kaikista suurin. Siihen lähetettiin yli 3 000 valokuvaa kautta maailman. Kilpailuun valitut kuvat esiteltiin näyttelyssä Amsterdamin vanhimmassa rakennuksessa, Oude Kerkissä. Näyttelyssä vieraili yli 20 000 katsojaa.

Vuoden 2013 kilpailun voittajakuva sai tuomariston huomion kuvan intiimiydellä ja sen häpeilemättömyydellä.

Tämän vuoden kilpailukuvia otetaan kansanivälisen tuomariston arvioitaviksi kesäkuulle asti.

Edellisten vuosien näyttelyitä voi tarkastella virtuaaligallerioissa. Kunkin näyttelyseinän eteen voi pysähtyä keskeyttämällä näkymän kierron. Näyttelyseinän kuvia voidaan noukkia erikseen katsottavaksi suurennettuna.

Pride Photo Award 2014

4 kommenttia

Katsoin läpi nuo eri vuosien kilpailukuvat. Kenties eniten henkilökohtaisesti kosketti 2010 sarjassa Bettina Neumannin mustavalkokuva. Siinä on kylmän kaakeloidussa käytävässä ryhmässä kaksi nuorta tyttöä ja kaksi poikaa keskittyneenä yhdessä johonkin kiinnostavaan, kenties kännykän kuvaan. Etäämpänä kaakeliseinään nojaa yksinäinen nuori mies, joka seuraa tuota nuorten ryhmää.

Minulle kuvasta tuli mieleen sana 'sivullinen'. Kuvassa on minun nuoruuteni erilaisena ja sivullisena.

***

Kovan luokan kuva-ammatilaisista esitetään parhaillaan Ylen Teema-kanavalla sarjaa Magnum-studioiden kuvaajista. Kolme jaksoa on jo esitetty. Ne ovat nähtävissä YLEn Areenassa. Jaksoja on yhteensä kymmenen.
http://areena.yle.fi/tv/2159729
Toisenlainen valokuvaaminen on esillä tv-sarjassa Valokuvan voimaa.

Sarjan toisessa jaksossa kerrotaan:
Homous on rikkonut äidin ja aikuisen pojan välit. Eero-poika pyrkii korjaamaan asiaa voimauttavan valokuvauksen avulla. Kotkan seudun saaristossa otetaan ainutlaatuisia kuvia, mutta muuttuvatko ihmiset?

http://areena.yle.fi/tv/2127166