Useita mielenosoituksia Malmön väkivaltaisia tapahtumia vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2
Pahimmin loukkaantunut twitterin kuvassa. Hän on Showan Shattak, tunnettu erityisesti homofobian vastaisesta työstään jalkapallojoukkue Malmö FF:n fanipiireissä.

Malmössa järjestetään useita mieleinilmauksia viime viikonvaihteen väkivaltaa vastaan. Tuhannet ovat ilmoittautuneet mukaan sunnuntaina klo 14 alkavaan mielenilmaukseen uusnatsien väkivaltaa vastaan. Malmön Moderna museet pitää ovet kiinni sunnuntaina ja toivoo, että ihmiset menevät mielenosoitukseen. Poliisi valmistautuu suurmielenosoitukseen. Skånepolisen kertoo,että valmiustila jatkuu sunnutaina klo 22 asti. Poliisi myös jatkaa selvitystyötään siitä, mitä viime lauantaina tapahtui. Edelleen etsitään silminnäkijöitä. Ainakin kolmea miestä epäillään murhayrityksistä. Heistä nuorin, 20-vuotias vapautettiin keskiviikkona, kun todisteita ei ollut riittävästi. Muitakin epäiltyjä on. Pahimmin loukkaantunutta hoidetaan tehohoidossa Lundin yliopistollisessa sairaalassa. Tila on vakaa, mutta vakava. Myös muissa kaupungeissa on myötätuntomielenilmauksia, ainakin Uumajassa, Västeråsissa, Trollhättanissa ja Älmhultissa. Tukholmassa on lauantaina klo 15 mielenilmaus uusnatsien väkivaltaa vastaan. Yhtenä järjestäjänä on ruotsalainen homojärjestö RFSL. Myös Helsingissä, Hampurissa ja Berliinissä on vastalausetapahtuma. Berliinissä kokoonnutaan sunnuntaina Ruotsin lähetystön eteen. Mukana järjestelyissä on mm. homojärjestö LSVD.

Helsingissä lauantaina 15.3. kokoonnutaan klo 20.00 Helsingin Narinkkatorille, josta kulkue lähtee liikkeelle. Tapahtumalla halutaan osoittaa mieltä naisvihamielistä ja rasistista väkivaltaa vastaan. Halutaan osoittaa solidaarisuutta Malmön uhreille.


Mitä Malmössä tapahtui?

Viime viikon lauantaina, naistenpäivänä Malmössä järjestettiin tapahtuma "Ta natten tillbaka" (otetaan yö takaisin). Sillä haluttiin ilmaista, että myös naisella on oltava oikeus liikkua turvallisesti yöaikaan. Paikalla oli myös 25-vuotias jalkapallofani, etunimeltään Showan. Hän on perustanut ryhmän "jalkapallon ystävät homofobiaa vastaan".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uusnatsit hyökkäsivät puukoin tapahtuman osanottajia vastaan. Oli lauantaiyö
ja poliisilla ei vieläkään ole tarkkaa kuvaa tapahtumista. Kuusi ihmistä joutui sairaalaan, heistä pahimmin loukkaantui Showan. Hän on ollut kriittisessä tilassa. Poliisi pidätti kolme natsia epäiltyinä murhayrityksistä. Uusnatsit ovat ilmoittaneet olleensa mukana, mutta toimineensa itsepuolustukseksi.

Kun tieto natsihyökkäyksestä levisi, sunnuntaina 1500 ihmistä kokoontui myötätuntomieleinilmaukseen Malmön keskustaan.

Viíime sunnuntain tukitapahtuma Malmön keskustassa

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • karhumiäs
  • 15.3.2014, 10.24
Ääliöoikeisto on pahin uhka tasa-arvolle ja yhteiskuntarauhalle Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Unkarissa ja Alankomaissa. Viranomaiset saavat olla valppaina täälläkin.
  • 2 / 2
  • Jaska
  • 17.3.2014, 15.08
"Uusnatsit ovat ilmoittaneet olleensa mukana, mutta toimineensa itsepuolustukseksi."

Ei vaikuta tuo itsepuolustusväite kovin uskottavalta, jos puukotetaan useampi henkilö sairaalaan. Sattumaltako muka osuivat juuri mielenosoituksen jälkeen paikalle puukkojen kanssa?