Ugandan entinen varapresidentti jyrkkänä Musevenille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 2

Ugandan entinen varapresidentti ja Yhdistyneiden kansakuntien hiv/aids-asioiden erikoislähettiläs Afrikassa Speciosa Wandira-Kazibwe hyökkäsi maanantaina Ugandan nykyistä presidenttiä Yoweri Museveniä vastaan, koska tämä oli allekirjoittanut surullisenkuuluisan homoseksuaalien vastaisen lain.

Hän varoitti lain vain kiihdyttävän leimautumista ja sateenkaariväen syrjimistä ja vievän edellytykset maan menestykselliseltä taistelulta aidsia vastaan. Hän lisäsi: Olen täysin solidaarinen sateenkaariyhteisön kanssa ja aion jatkaa sen oikeuksien puolustamista Ugandassa ja Afrikassa. Voitte olla varmoja horjumattomasta tuestani ja toimistani jokaisen ihmisen oikeuksien toteuttamisen hyväksi. Olen taistellut sen puolesta lapsuudestani asti enkä muuta suuntaa.”

Hän lisäsi: ”Aion jatkaa keskustelujani Ugandan hallituksen ja kansalaisjärjestöjen kanssa tästä tärkeästä asiasta.”

Entinen varapresidentti kertoi tekevänsä yhteistyötä Ugandan terveysministeriön kanssa sen varmistamiseksi, että lain vaikutuksia arvioidaan.

Musevenin hyväksymä laki määrää toistuvasti homoseksuaalisiin tekoihin ”syyllistyneille” 14 vuoden vankeusrangaistuksen ja määrittelee rikokseksi jättää lavertelematta jonkun homoseksuaalisuudesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Speciosa Wandira-Kazibwe oli maan varapresidentti vuodesta 1994 vuoteen 2003.

Pikn News (Englanti)

2 kommenttia

Löytyihän sieltä sentään koko yhteisön parasta ajattelevia afrikkalaisia perinteitäkin - länsimaisten vihavähemmistö-uskomus-vaikutteiden vastapainoksi.
  • 2 / 2
  • Jorma Hentilä
  • 12.3.2014, 2.02
Vatikaanissa työskentelevä ghanalainen kardinaali Peter Turkson arvosteli viikko sitten tiukasti Ugandan homolakeja. Lehdistön edessä hän sanoi, etteivät "homot ole mitään rikollisia".

Kardinaali Turkson toimii kuuriassa oikeudenmukaisuutta ja rauhaa käsittelevän paavillinen neuvoston puheenjohtajana. Hän oli yksi paavi Benediktus XVI:n seuraajaehdokas. Turksonilla on takavuosilta omaakin syntiä "homokysymyksessä", mutta järkiintyminen on sallittua.