Homovastainen muslimisaarnaaja aikoo Suomeen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Muslimisaarnaaja Bilal Philips aikoo saapua puhumaan Helsinkiin maaliskuun lopussa. Vierailun järjestää Helsingin muslimit -yhdistys. Radikaalina pidetyn saarnaajan mahdollisesti toteutuva vierailu on kirvoittanut vaatimuksia myös maahanpääsyn estämisestä.

Ilta-Sanomien mukaan Philipsin puhetilaisuuden tarkempi tapahtumapaikka on määrä ilmoittaa myöhemmin vain lipun puhetilaisuuteen lunastaneille. Yhdistyksen sivuilla olevan tekstin mukaan "rasistiset liikkeet ovat häirinneet tilaisuuden järjestämistä". Philipsin Suomen-vierailun ajankohdaksi kerrotaan 29.-30. maaliskuuta.

Philips opettaa homoseksuaalisuuden olevan on kuolemansynti. Hän on kutsunut homoseksuaalisuutta "pahaksi", "vaaralliseksi" ja "poikkeavaksi elämäntavaksi". Hän on myös väittänyt aidsin olevan Jumalan langettama rangaistus. Vuonna 2006 hän kirjoitti, että "profeetta kirosi naisia matkivat miehet ja miehiä matkivat naiset. Läntinen muotiteollisuus on homoseksuaalien ohjailemaa, ja nämä pyrkivät hämärtää naisten ja miesten eroja, jotta heidän oma käyttäytymisensä näyttäisi hyväksyttävämmältä".

Jamaikalaissyntyinen ja Kanadassa kasvanut Philips sai keväällä 2011 Frankfurtissa pitämänsä esiintymisen jälkeen vuoden mittaisen karkotuksen Saksasta. Karkotuksen taustalla olivat Philipsin esittämät näkemykset homoseksuaalisuudesta.

Philips levittää oppejaan esimerkiksi puhumalla yleisötilaisuuksissa, kirjoituksillaan ja videoilla. Verkossa julkaistuissa videoissa hän kutsuu homoseksuaalisuutta "aivan normaaliksi kuolemansynniksi". Hänen mukaansa homot uhkaavat perhettä elintärkeänä yhteiskunnan rakenteena, ja sen vuoksi Jumalan homoseksuaalisuudestaantama kuolemantuomio on siis perusteltua ja ihmiskunnan säilymiselle tärkeää.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Kotimaa24-verkkosivuston mukaan perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on vaatinut sisäministeri Päivi Räsäseltä (kd) Philippsin maahantulon estämistä. Immonen katsoo Phillipsin kutsumisen olevan merkki suomalaisten muslimien radikalisoitumisesta.

Sisäministeri Räsänen kertoo Kotimaa24:lle luottavansa viranomaisten arvioon ja toimenpiteisiin. Räsänen kuitenkin toteaa radikaalin islamin olevan turvallisuusuhka, vaikkakin hänen mukaansa väkivaltainen ääri-islam on Suomessa yksilötason ilmiö. Räsänen sanoo Kotimaa24:ssä, että riski organisoituneen radikaali-islamistisen ryhmän tekemästä terroriteosta on pieni.

Helsingin Sanomat kertoo suojelupoliisin olevan tietoinen Bilal Philipsin tulevasta vierailusta.

- Tehtävänämme on tunnistaa tämän kaltaiset tilanteet ja arvioida, aiheutuuko maahantulijoista vaaraa valtion turvallisuudelle, sanoo suojelupoliisin ylitarkastaja Tuomas Portaankorva Helsingin Sanomille.

Ilta-Sanomat puolestaan kertoo, että Portaankorvan mukaan radikaaleihin saarnamiehiin kiinnitetään huomiota "silloin, kun se on tarpeellista". Supo ei ota kantaa siihen, aiheuttaako Philipsin mahdollinen vierailu erityisiä toimenpiteitä.

HS: Homovastainen muslimisaarnaaja tulossa Suomeen - aiempi maahantulokielto voi pysäyttää
Kotimaa24: Räsänen radikaalisaarnaajista: Luotan viranomaisiin
Saksa: Homofobinen vihasaarnaaja karkotetaan

1 kommenttia

Pitäisi joukon poliiseja mennä tilaisuuteen ja jos tulee vihapuhetta niin sitten pidätetään ja tuomitaan oikeudessa.

Vihapuhe heikommassa asemassa olevia kohtaa(esim syrjitty seksuaalivähemmistöt) ei kuulu sananvapauteen.