Saksa: Starbucks estää pääsyn monille homosivustoille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3
Starbucks-kahvilan mainoskyltti New Yorkissa. USA:ssa Starbucks on sitoutunut edistämään hlbti-yhdenvertaisuutta.

Starbucks-kahvilaketju estää asiakkailleen tarkoitetun langattoman verkon käyttäjien pääsyn monille homosivustoille.

Asiasta kertoo homojulkaisu Siegessäule.

Siegessäulen mukaan berliiniläisessä Starbucks-kahvilassa pääsy on estetty esimerkiksi asian esiin nostaneen Siegessäulen verkkosivuille. Esto on lehden mukaan myös Gayroyal-deittiportaalilla sekä queer.de- ja gayromeo.com-sivustoilla.

Kahvilaketju perustelee yhdessä palveluntarjoaja British Telecomin kanssa toteutettuja rajoituksia lasten suojelemisella. Siegessäulen mukaan Deutsche Kinderhilfe (suomeksi Saksan lastenapu) -järjestö on toiminut aktiivisesti rajoitusten puolesta. Järjestö on saanut myös arvostelua populistisuudesta.

Kahvilaketjun mukaan palautteen perusteella virheellisin perustein suodatetuilta sivustoilta puretaan esto, mutta esimerkiksi aikuisviihteen sanastoa sisältävien otsikoiden vuoksi joidenkin sivustojen rajoitukset jäävät voimaan. Rajoitusten on kerrottu koskevan kaikkea aikuissisältöä, mutta Siegessäulen mukaan havaitut rajoitukset eivät kohdistu tasaisesti kaikkeen aikuisille suunnattuun sisältöön, vaan erityisesti homoteemaiseen sisältöön.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

USA:ssa Starbucks on sitoutunut näkyvästi hlbti-yhdenvertaisuuteen. Siegessäulen artikkelissa kommentoidaan, etteivät yrityksen hlbti-myönteiset käytännöt ole päässeet Atlantin yli. Lehdessä kerrotaan, että sen sijaan Starbucks olisi laajentamassa sensuurikäytäntöään muihinkin Euroopan maihin.

***

Suomessa ainakin joissain S-ryhmän ravintoloissa yleisölle tarkoitetussa internet-päätteissä on ranneliike.netin saamien tietojen mukaan rajoitettu pääsyä hlbti-aihepiiriä käsitteleville sivustoille, vaikka kyseisten sivustojen sisältö ei olekaan eroottiseksi luokiteltavaa. S-ryhmän mukaan suodatuksesta vastaa alihankkija.

Siegessäule.de: Kaffee ohne siegessäule.de - Starbucks blockiert Webseiten

3 kommenttia

Estääkö Starbucks myös pääsyä katolisille sivustoille, lasten suojelemiseksi?
  • 2 / 3
  • StartSUCKS
  • 5.3.2014, 8.40
Kuka haluaa mennä kohtuulliseen tasokkaaseen kahvilaan juomaan kahvia PAPERIkupista? En minä ainakaan.