Italian jalkapallomaajoukkue tukee homofobian vastaista kengännauhakampanjaa

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 3
Italiassakin käsitellään jalkapallon piirissä olevia asenteita hlbti-ihmisiä kohtaan.

Italian jalkapalloliitto FIGC ilmoitti perjantaina tuestaan homofobian vastaiselle kampanjalle.

Italian jalkapallomaajoukkue aikoo osallistua homofobian vastaiseen työhön käyttämällä sateenkaarikengännauhoja nappulakengissään keskiviikkoisessa ystävyysottelussa Madridissa Espanjaa vastaan. Ainakin osan pelaajista odotetaan käyttävän sateenkaarikengännauhoja.

Asiasta kertoo Suomifutis.com.

Sateenkaarikengännauhoja on nähty jo aimmin Italian jalkapallon pääsarjan Seria A:n peleissä. Bolognan hyökkääjä Davide Moscardelli ja Cagliarin keskikenttäpelaaja Daniele Dessena ovat ottaneet kantaa kengännauhoilla urheilun homokielteisiä asenteita vastaan. Heidän kengännauhakampanjanjointinsa herätti kuitenkin kielteisiä reaktioita esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Nyt jalkapalloliitto ja maajoukkue liittyivät kampanjan tukijoiksi.

- "Azzurri"-paitaa kantavat pelaajat ja joukkueen valmentajat tunnustavat tämän eleen myötä arvoja, joita urheilussa on edistettävä ja joihin vakaasti uskomme, sanoi Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja Giancarlo Abete.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Italiassa kampanjan taustalla ovat Candido Cannavó -säätiö, vedonlyöntitoimisto Paddy Power sekä italialaiset Arcigay- ja Arcilesbica-järjestöt.

Italian jalkapallomaajoukkue on eräs maailman menestyksekkäimmistä. Se on voittanut Euroopan-mestaruuden ja neljä maailmanmestaruutta. Kaikkiaan se on pelannut 23 kertaa arvokilpailujen lopputurnauksessa. Joukkueen lempinimi Azzurri (suomeksi taivaansiniset) johtuu siitä, että joukkue pelaa tavallisesti taivaansinisissä pelipaidoissa.

***

Suomessa jalkapallon Veikkausliiga teki helmikuussa Tasavertaisen Urheilun Lupauksen ja raumalaisjääkiekkoilija Harri Tikkanen on pitänyt mailassaan sateenkaaritarraa. Muuten suomalaisen joukkueurheilun piirissä ei ole toistaiseksi käytännössä lähdetty toimimaan urheilun piirissä eläviä homokielteisiä asenteita vastaan.

Forza Italian Football: Italy To Support Rainbow Laces Campaign Against Homophobia
Suomifutis.com: Italian maajoukkueelta hieno ele homofobiaa vastaan
Marca.com: Italy to wear rainbow boot laces

3 kommenttia

Forza Italia!

Questa è una notizia bellissima malgrado io non seguo il calcio. :)
Allegro!
Molto fukking bene!