Stuttgartissa homojen vihaajat ja homojen puolustajat vastakkain

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

Stuttgatin alueella Saksassa on pitkin syksyä ja talvea osoitettu mieltä koulun uusia opetussuunnitelmia vastaan. Kouluihin ei haluta "homo-opetusta". Tänään jälleen osoitetaan mieltä, ja mallina on Ranskan homovastainen liike. Tämä on jo toinen surmielenosoitus kukauden sisällä. Homojärjestöt aikovat pitää vastamielenosoituksen.

Mielenosoitusten syynä ovat koulun uudet opetusssuunnitelmat. Kristillis-fundamentalistiset piirit ovat väittäneet, että uusissa opetussunnitelmissa vuodelle 2015 halutaan markkinoida homoutta ja muita poikkeavuuksia. Opetusunnitelmiin tulee mm. kohta, jossa esitellään erilaisia seksuaalisuuden muotoja ja seksuaalitekniikoita. Jokin aika sitten perustettiin ryhmittymä " Baden-Württembergin huolestuneet vanhemmat". Se organisoi homovastaiset mielenosoitukset. Mallina ovat Ranskan mielenosoitukset otsikolla "Manif pour tous" (mielenosoitus kaikille).

Kun helmikuun alussa kokoonnuttiin Stuttgartin keskustaan Schlossplatzille, paikalle tuli 700 homojen vastustajaa. Joukkoon oli soluttautunut homopareja, jotka aloittivat kesken kaiken kiss-in -tempauksensa (alettiin suudella joukon keskellä). Ainakin yksi homojen vastustaja hiiltyi ja huitoi niin, että poliisi otti hänet talteen. Uskovaisten mielenosoittajien joukossa nähtiin myös äärikansallismielisiä. Paikalla oli palljon myös tavallisia perheitä lapsineen. Schillerplatzilla oli samaan aikaan vastamielenosoitus, johon osallistui yli 1000 homojen puolustajaa. Osa Schillerplatzin mielenosoittajista lähti kohti Schlossplatzia, ja poliisi joutui pitämään joukot erillään.

Syystalvella uskonnolliset ryhmät käynnistivät nimien keruun kahteen vetoomukseen uusia opetussuunnitelmia vastaan. Nimiä kertyi 200 000. Helmikuun alkupuolella hälyä aiheutti Sandra Maischbergerin keskusteluohjelma, jossa homojen vastustajille annettiin runsaasti puheaikaa. Tv-studion eteen järjestettiin pikainen homojen mielenosoitus.

Homojärjestöjen ja uusien opetussuunnitelmien puolustajien mukaan opetussuunnitelma ei markkinoi homoutta vaan haluaa edistää seksuaalista moninaisuutta eli saksaksi "Akzeptanz sexueller Vielfalt". Opetussuunnitelma koskee vain Baden-Würtembergin osavaltiota.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Mielenosoitukset alkavat ilmeisesti klo 15 Suomen aikaa. Tässä homojärjestön kutsu. 'Vielfalt' tarkoittaa moninaisuutta.


Päivitys:

Useita satoja ihmisiä osallistui päivän mielenosoituksiin. Homojärjestöillä oli tapahtuma Marktplatzilla ja kristillisillä oma tapahtuma Schlossplatzilla. Poliiseja oli paikalla noin 400. Poliisi eristi n. 40 hengen äärivasemmistolaisen ryhmän. Oli tomaatteja ja vesitykkejä. Muuta erityistä ei ole kerrottu. Loukkaantuneita ei tullut.

http://www.stuttgarter-nachrichten.de/inhalt.bildungsplan-demos-in-stuttgart-am-schlossplatz-prallen-weltanschauungen-aufeinander.2791b5e8-87f4-4d08-b35c-1dc64192426b.html


1 kommenttia

Se profeetta muhammedin virkaveli, profeetta jeesus, ei kait siellä koraanin rinnakkais-kirjassa, raamatussa, missään kiellä erilaisia rakastelu-tapoja? (jätän puhumiset "seksuaali-tekniikka" -termillä, kun se voi innostaa ja kiihottaa Saksan insinöörejä ja konetehtaita liikaa ; )

Miten muuten, opetetaanko Saksan kouluissa luonnottomia, pakanallisia uskontoja, kuten kristinuskomusta tai islamia? ja opetetaanko niitä jo pikkulapsille, kuten Suomessa tehdään?

Henk. koht. toivoisin että Saksankin kouluissa lapsille opetettaisiin tunne-elämän puolia, rakastamista, eikä ihan liikaa keskityttäisi vain alapää/tekniikka-alueille. Pelkästä "itsetyydytysmäisestä seksistä" puhuminen saattaa muistuttaa jo samaa, kuin umpi-itsekeskeinen uskovais/tekniikkatoimintakin.

Kommenttia muokattu: 01.03.2014 klo 12:13