Tutu: Ugandan homojen vastainen laki verrattavissa natsismiin ja apartheidiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 3

Kapkaupungin entinen arkkipiispa ja Nobelin rauhanpalkinnon vastaanottanut Desmond Tutu on verrannut Ugandan uutta homojen vastaista lakia natsien ja apartheid-järjestelmän harjoittamaan syrjintään.

Ennen kuin Ugandan presidentti oli allekirjoittanut homojen vastaisen lain, arkkipiispa Tutu totesi olevansa hyvin ”masentunut” siitä, että Yoweri Museveni aikoi allekirjoittaa lain, joka johtaisi elinkautisiin vankeusrangaistuksiin homoille.

Lausunnossaan arkkipiispa Tutu totesi: ”Etelä-Afrikassa apartheid-poliisi ryntäsi makuuhuoneisiin, joissa valkoihoisten luultiin rakastelevan mustaihoisten kanssa. Se oli alentuvaa niille, joiden ”rikos” oli rakastaa toisiaan, se oli alentavaa poliiseille ja se oli tahra koko yhteiskunnallemme.

Ihmishistoria on täynnä yrityksiä säätää lakeja luokkarajat, kastit ja rodut ylittävää rakkautta ja avioliittoa vastaan. Mutta rakkaudelle ei ole tieteellistä perustaa tai geneettistä selitystä. Ei ole olemassa tieteellistä oikeutusta ennakkoluuloille ja syrjinnälle, koskaan. Eikä ole moraalista oikeutusta. Natsi-Saksa ja apartheidin Etelä-Afrikka osoittavat tämän.

Vetoan presidentti Museveniin, että hän käyttäisi maassaan käytävää keskustelua homojen vastaisesta laista katalysaattorina Ugandan ihmisoikeuskulttuurin ja oikeuden vahvistamiseksi.”

Arkkipiispan mielestä presidentti Musevenin pitäisi olla huolestuneempi lasten hyväksikäytöstä, raiskauksista, seksuaalisesta väkivallasta ja prostituutiosta. Hän lisäsi: ”Näitä koskevien lakien kiristäminen suojelisivat lapsia ja perheitä paljon paremmin kuin suostuvaisten aikuisten välisen rakkauden saattaminen rikolliseksi.”

Pink News (Englanti)

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • ERKKI - VAASA
  • 25.2.2014, 19.50
Jos nuo kuvitellun taivasosuuspaikkansa turvaamisen vuoksi kiihkoilevat ”uskikset” olisivat toimineet ja toimisivat niin kuin jalo arkkipiispa Desmond Tutu niin tämä maailma olisi paljon parempi paikka kaikille ihmisille!