Berliinissä Teddy2014-palkinto elokuvalle sokeasta koulupojasta, joka rakastuu koulutoveriinsa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006

Berliinissä Teddy2014-palkinto meni elokuvalle sokeasta koulupojasta, joka rakastuu uuteen luokkatoveriinsa. Yhdeksän-henkinen jury piti sitä parhaana näytelmäelokuvana. Elokuvan nimi on "Hoje eu quero voltar sozinho" (The way he looks) ja se on Brasiliasta. Palkinnot jaettiin perjantaina Koomisessa Oopperassa Berliinin sydämessä.

Elokuva on syntynyt poikkeuksellisella tavalla. Ohjaaja Daniel Ribeiro teki jo neljä vuotta sitten lyhytelokuvan Leonardosta, 15-vuotiaasta sokeasta koululaisesta. Hän joutuu ristiriitatilanteeseen, kun ystävätär Giovana tuntee mustasukkaisuutta luokan uuden oppilaan Gabrielan ja Leonardon ystävyydestä. Lyhytelokuva on netissä, ja siihen löytyvät suomenkieliset tekstitykset tekstityspainikkeella. Lyhytfilmi antaa vahvan kokemuksen sokean nuoren maailmasta.

Ohjaaja teki myöhemmin samasta aiheesta ja samoilla näyttelijöillä pitkän elokuvaversion, ja se voitti nyt Teddyn.

Teddy2014-palkinnon parhaasta dokumentista sai sveitsiläisfilmi Der Kreis, joka kuvaa 40-luvulla syntynyttä homolehteä ja sen ympärille muodostunutta ryhmää. Vaikka oli sota-aika, homoverkosto sai toimia Sveitsissä. Zürichissä järjestettiin sodan jälkeen naamiaisia, joihin osallistui jopa 800 ihmistä eri puolilta Eurooppaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Parhaan lyhytfilmin palkinto meni libanonilaiselle "Mondial 2010", ohjaajana Roy Dib. Se kuvaa kahden rakastuneen matkaa alueille, joissa homoseksuaalisuus on kiellettyä.

"Special Jury Award" meni elokuvalle "Pierrot Lunaire", ohaajana Bruce LaBruce.

Erikois-Teddy-palkinnot menivät ohjaaja Rosa von Praunheimille ja elokuvan tekijälle Elfi Mikeschille. Erityispalkinto, ns. "David Kato Vision & Voice Award" annettiin afrikkalaiselle transaktivistille Sou Sotheavylle.

Palkintogaala näkyy Arte-kanavalla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä alkaen klo 00.30. Seuraavana yönä se on uusintana Berliinin alueen rbb:n ohjelmassa.

- - - - -

Teddy-palkinto on jaettu vuodesta 1987 alkaen Berliinin filmijuhlien osana. Kisaan valitaan filmejä, joissa on homo-, lesbo- , trans- tai queer-aihe.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!