Madonna: Maailman pitäisi vastustaa Putinin suvaitsemattomuutta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 5
Madonna ryöpytti Putinin hallintoa Amnesty Internationalin järjestämässä konsertissa New Yorkissa

Madonna, 55-vuotias laulaja Yhdysvalloista, puhui eilisiltana esitellessään Pussy Riot-yhtyeen Amnesty Internationalin järjestämässä konsertissa New Yorkissa. Laulajan mukaan Vladimir Putinin hallinto osoittaa ”häikäilemätöntä suvaitsemattomuutta homojen oikeuksia, taiteellista vapautta, ilmaisunvapautta ja yleensäkin ihmisoikeuksia kohtaan”.

Puhuessaan Pussy Riot-yhtyeen homomyönteisten jäsenten pidättämisestä vuonna 2012 hän totesi: 'Olin järkyttynyt ja raivoissani kuullessani tästä, ja puhuin siitä avoimesti lavalla (Moskovassa) showni aikana. Tämän takia sain lukuisia tappouhkauksia.

Sieltä jatkoimme Pietariin. Hallitus tuomitsi esitykseni ”homomyönteisyydestä” ja ”homoseksuaalisuuden edistämisestä”. Kaikille esitykseni parissa työskenteleville sanottiin, että heidät saatetaan pidättää.

Minua ei pidätetty, mutta 87 ihailijaani pidätettiin homoseksuaalisesta käyttäytymisestä – mitä se sitten tarkoittaakin.

Se, minkä tajusin mennessäni Venäjälle ja nähdessäni, mitä Pussy Riotille tapahtui, ja mitä tapahtui homoyhteisölle, oli miten onnekas olin ja olen voidessani asua maassa, jossa voin puhua suuni puhtaaksi.

Muun maailman on aika olla yhtä rohkea kuin Pussy Riot, vastustaa presidentti Putinin kaltaisia tyyppejä, jotka eivät kunnioita ihmisoikeuksia ja ylläpitävät vainoa, syrjintää ja epäoikeudenmukaisuutta.

Meillä kaikilla on moraalinen velvollisuus puolustaa kaikkia niitä, joita vainotaan, tapahtuipa se naapurikorttelissa tai maapallon toisella puolella.'


Katso Madonnan koko puhe:

Pink News (Englanti)

5 kommenttia

Sinällään hyvä julkitulo Madonnalta. Kiitos siitä.
Ovatkos Madonnan kuntosalit vielä toiminnassa Venäjällä?

Odotan innolla että Madonna ottaa esille myös Vatikaanin, Guantanamon ja muutamat Usa:n liittovaltiot - joissa vallitsee myös putinmainen meininki.
  • 2 / 5
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 7.2.2014, 1.07
Homot voisivat pikkuhiljaa tunnustaa, että heidän seksuaalinen suuntautumisensa on normaalista poikkeava. Jos/kun homot eivät tätä itse ymmärrä, niin tällaisten lakien säätäminen on välttämätöntä, etteivät he tuo normaaleille ihmisille vastenmielisyyttä aiheuttavaa toimintaansa joka paikkaan. Harjoittakoot toimintaansa niissä suunnatuissa paikoissa ja kotonaan, mutta julkisilta paikoilta homouden minkäänasteinen harjoittaminen pysyköön poissa.