Patriarkka Kirill pelkää homoavioliittotartuntaa lännestä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 6

Venäjän ortodoksikirkon korkein johtaja, patriarkka Kirill haluaa puolustaa traditionaalista avioliittoa. Hän pitää homoavioliittoja uhkana Venäjän koko yhteiskunnalle.

Patriarkka Kirill puhui Venäjän parlamentille viime tiistaina. Hän totesi avioliittolakeihin mahdollisesti tehtävien ei-toivottujen muutosten olevan yhteydessä "kansainväliseen kampanjaan", jossa keskustellaan homosuhteista. Patriarkka on erityisen huolissaan sallivista asenteista uskottomuuteen ja vastuuttomuuteen [hetero]avioliitoissa. Kirill: "Jos henkilö on uskoton perhettään kohtaan, hän saattaa olla uskoton kotimaataan kohtaan ja hän ei ole kykenevä kasvattamaan lapsiaan patriotismiin."

Parlamentin puheen jälkeen annettiin yhteinen julkilausuma, jossa toivotaan vakavamielisten ihmisten Venäjällä ja muualla maailmassa säilyttävän rakkauteen ja keskinäiseen yhteisymmärrykseen perustuvan avioliiton miehen ja naisen välisenä. Rakkaiden lasten syntymä on edellytyksenä ihmiskunnan säilymiselle.

Kirkko ei voi suvaita samaa sukupuolta olevien avioliittoja, koska se on ristiriidassa kristinuskon kanssa, totesi Kirill Nezavisimaya Gazeta -julkaisulle. Hänen mielestään samaa sukupuolta olevien avioliiton salliminen ei ole itseasiassa uskonnollinen, vaan moraalinen kysymys.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Patriarkka miettii, että jos samaa sukupuolta olevien parien avioliitot mahdollisesti sallittaisiin Venäjällä, olisi se seurausta uskonnollisen kasvatuksen rappiosta maassa.

Uutistoimisto Itar-Tass patriarkka Kirillin lausunnosta

6 kommenttia

Mielestäni on tärkeää huomata Kirillin puheen ajoitus, eli juuri ennen kisojen avausta ja Venäjän homolainsäädännön ollessa vahvasti esillä kansainvälisessä mediassa.

Venäjän ortodoksikirkko kaveeraa Venäjän poliittisen johdon kanssa saadakseen toimintavapautta ja tukea hallitukselta. Kirill on asemansa vanki. Ei ole mitään väliä sillä, mitä hän henkilökohtaisesti kenties ajattelee. Puheiden on oltava myötäsukaisia poliittisen hallinnon linjausten kanssa.
  • 2 / 6
  • ERKKI - VAASA
  • 30.1.2014, 23.34
Kuten tsaarivallan Venäjällä niin nykyisinkin ortodoksikirkko on taantumuksellisen hallinnon ehdoton ja uskollinen kumppani. Presidentti Boris Jeltisnin vapaampien aikojen jälkeen on Venäjä luiskahtanut tsaari Vladimir Putin taantumukselliseen, ennen kaikkea henkiseen pimeyteen. Ainakin minun on vaikeata ymmärtää mihin avoimesti erilaisten vähemmistöryhmien ihmisoikeuksia polkeva ja Syyriassa surutta kansaansa teurastavaa Assadin junttaa tukeva Venäjä oikein pyrkii? Onko tsaari Vladimir Putin enää edes oikein järjissään? Kaiken kaikkiaan tuntuu ihmeelliseltä miksi Venäjä haluaa eristäytyä ja palata menneisyyteen, ikään kuin vuoteen 1914!
Nousevatkohan Romanovit takaisin Venäjän valtaistuimelle ennen vuotta 2020?
Suurvalta-asema Venäjältä on joka tapauksessa mennyt eikä se takaisin tule.