Patriarkka Kirill pelkää homoavioliittotartuntaa lännestä (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 30.1.2014 21:54
Mielestäni on tärkeää huomata Kirillin puheen ajoitus, eli juuri ennen kisojen avausta ja Venäjän homolainsäädännön ollessa vahvasti esillä kansainvälisessä mediassa.

Venäjän ortodoksikirkko kaveeraa Venäjän poliittisen johdon kanssa saadakseen toimintavapautta ja tukea hallitukselta. Kirill on asemansa vanki. Ei ole mitään väliä sillä, mitä hän henkilökohtaisesti kenties ajattelee. Puheiden on oltava myötäsukaisia poliittisen hallinnon linjausten kanssa.
  • 2 / 6
  • ERKKI - VAASA
  • 30.1.2014 23:34
Kuten tsaarivallan Venäjällä niin nykyisinkin ortodoksikirkko on taantumuksellisen hallinnon ehdoton ja uskollinen kumppani. Presidentti Boris Jeltisnin vapaampien aikojen jälkeen on Venäjä luiskahtanut tsaari Vladimir Putin taantumukselliseen, ennen kaikkea henkiseen pimeyteen. Ainakin minun on vaikeata ymmärtää mihin avoimesti erilaisten vähemmistöryhmien ihmisoikeuksia polkeva ja Syyriassa surutta kansaansa teurastavaa Assadin junttaa tukeva Venäjä oikein pyrkii? Onko tsaari Vladimir Putin enää edes oikein järjissään? Kaiken kaikkiaan tuntuu ihmeelliseltä miksi Venäjä haluaa eristäytyä ja palata menneisyyteen, ikään kuin vuoteen 1914!
Nousevatkohan Romanovit takaisin Venäjän valtaistuimelle ennen vuotta 2020?
Suurvalta-asema Venäjältä on joka tapauksessa mennyt eikä se takaisin tule.
  • 3 / 6
  • human
  • 31.1.2014 19:56
patriarka Kirill, me taas pelkäämme pakanallisen, moraalittoman, luonnottoman ja rakkaudettoman ortodoksiuskomuksen tartuttavan länttäkin.

Paljonkohan maallisia lahjus-luksus-kellojan Kirill onkaan vastaanottanut ja montakos luksusasuntoa Kirillillä onkaan? - vaikka hän hölynpölyuskomuksessaan niistä on mukamas kieltäytynytkin.

Olipa kerran mies-jumala, joka poti yksinäisyyden puutetta ... joten hän loikin kaverikseen oman kuvansa, toisen miehen ja niinhän se erään uskomuksen ihmiskunta alkoi: ihan miesparin kesken, eli homosti .... sitten vasta myöhemmin hänelle pälkähti päähän luoda myös heteroseksuaalinen suuntauskin - ja biseksuaalisuuskin, kun Aatami lähtikin miehensä luota naisen perään ... sitten hän (tuo kirillin jumala) ehti tehdä kaikenmoista pahaa, vihata ja äkkipikaistua monenmonet kerrat, ties mistäkin, ties millekin - kaikkivaltias, mutta vähemmän kaukoviisas kun oli ... saihan se semmoisenkin hepulin, että abortoi ja eutanasioi liki kaikki maailman äitien sikiöt ja ihmiset vanhuksia myöten, vedenpaisumuksen uskomuksensa vesilasiin nostattaessaan ... sitten tuo juomala-mies kävi myös kiksauttamassa, avioliiton ulkopuolisessa suhteessaan erästä Mariaa, salarakastaan (kuten 7päivää sanoisi) ja syntyi semmoin äpärä-lapsikin, puuseppä-profeetta joku, joka - köyhä kun oli - ei osannut päättää vihasiko enempi temppelin rahanvaihtajia, voittoineen, vaiko vihasiko enempi niitä opetus?lapsiaan, jotka unohtivat tuon lapsi-profeetan rahat jättää niille rahavaihtajille, kasvamaan korkoa, tuottamaan voittaja jesselle itselleen - sillä aikaa, kun hän käväisi temppelissä; joten kummastakin, jessen vihaamisesta satukirjassa juttua on, kristillisellä tasajaolla kommunisteille ja kapitalisteille aate-riideltäväksi.

Mutta ei siellä satukirjassa ole kyllä pätkääkään siitä, että se profeetta-jesse olisi lesboja, homoja, biseksuaaleja, transseksuaalejakaan vihannut - että sen verran se ymmärsi jutuissaan luonnon päälle. Ja kaapissa kun oli, eikä kertonut sen tarkemmin muistelmissaan, ketä rakasti, vaan antoi ymmärtää jostain polyamoriasta jotain...

Toki jesse-aatteessa keskeistä on porsaanreikä-ajattelu, missä pahantekijöille ja rikollisille kiirehditään antamaan pahat tekonsa armollisesti anteeksi jo heidän eläessään, mutta uhrien kanssa ei pidetä yhtään samanlaista kiirettä, ainoassa oikeassa elämässä heidän kärsimyksiään hyvittää. Tuota uskomusta, sen ortodoksi-suuntaustakin - jos sen on valinnut - pidetäänkin perustellusti rikollisten ja pahantekijöitten omimpana juttuna. Kirillkinhän on siitä elävä esimerkki, tehdessään vaikka mitä syntiä itse ja syytellessään kaikesta muita.
Kirillinkin poppoissa taitaa olla samaa ongelmaa, kuin muuallakin noissa piireissä
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/06/20/article-2162319-13B50193000005DC-723_634x423.jpg

- Kirillinkin kannattaisi ymmärtää, eikä vaatia niin kovin Putinia ja putinistejä vihaamaan, sillä Venäjän yhteiskunnassa riittää yllinkyllin todellisia yhteiskuntaongelmia, jossei nyt ihan ratkaistaviksi, niin ainakin petrattavaksi, jos vain moraalia ja tervehenkisyyttä riittäisi ja maassa suosittaisiin; vaikkei siltä ihan vaikuta.

Sekin kuuma peruna Kirillillä on, että se heidän uskonkirjansa ei kiellä naisia olemasta pappeina ja patriarkkanakin, mutta miksihän Kirillin lahko taistelee jumalansa juttuja vastaan, eikä salli naispappeutta?

Sotsissa esiintyy talviolympialaisten avajaisissa kuulemma t.A.T.u. -naisduokin.
He ehtivät pari kuukautta sitten esiintyä Pietarissa Central Station -homoclubilla näin http://www.youtube.com/watch?v=ZrwM5Y2wlyM

Suomellahan on hyvänväriset edustusasut Sotshiin, eli värinä vaaleansininen, jota pidetään Venäjällä homojen värinä.

Kommenttia muokattu: 01.02.2014 klo 13:42
Olen kovasti koettanut miettiä, miksi juuri homot tällä kerralla ovat tähtäimessä. Kirill ehkä tarjoaa yhden avaimen tuossa puheenvuorossaan, että maan säilymiseksi pitää lisääntyä reippaasti. Venäjällä on ollut valtava väestökato kommunismin romahduksen jälkeen, ja ehkä jollain logiikalla homot uhkaavat maan suurvalta-asemaa, koska eivät lisäänny kovin reippaasti. Voisiko se olla näin? Nyt kaikki sateenkaari-isät ja -äidit propagandan aseisiin tarttukaa reippaasti!
  • 5 / 6
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 1.2.2014 23:56
Saatat olla varsin oikeassa. Lasten syntymien romahtaminen ja työikäisten miesten aikaiset vodka-kuolemat huolettavat tietenkin maan johtoa. Suurvallan luomiseksi tarvitaan paljon sen rakentajia.

Maan johdon monissa puheenvuoroissa paistaa täydellinen tietämättömyys ja ymmärtämättömyys homoudesta. Ennakkoluulot ovat ottaneet tietämiseltä tilan. Luultavasti Kirill ja muuta ajattelevat homoista hyödyttöminä yhteiskunnan jäseninä, jotka jopa pystyvät heidän mielestään houkuttelemaan nuoret homoiksi, eli lisääntymiskyvyttömiksi.
Itse en näe, että Venäjällä olisi tuo homot ja lisääntyminen se juttu, jonka vuoksi homoja kohdellaan melkein kuin kulakkia Gulakilla.
Kyllä näiden Kiril ja kumppaneiden luulisi olevan sen verran älykkäitä otuksia, että he tietävät ettei kansakunnan lisääntymiskyvyllä ole mitään yhteyttä homoihin.

Tässä voi olla kysymys vanhasta tavasta pelätä vainoharhaisesti kaikkia ihmisryhmiä, jotka voivat kannustaa orjakansaa kapinoimaan.
Jos tuolla Venäjällä pelätään nyt, että homot vaatiessaan oikeuksiaan saa tavallisen kansan kyseenalaistamaan nykymenoa ja hetken päästä slaavit ei enää kumartele Putinia ja kirkkoa.

Tässähän ei ole sinällään mitään uutta Venäjällä.
Muinoin tsaarien Venäjällä vainottiin juutalalaisia, koska heillä oli tai luultiin olevan yhteyksiä liberaaliin Eurooppaan. Silloin pelättiin, että juutalaiset tuovat mukanaan liberalismin siemenen ja Venäjä demokratisoituu jopa perustuslailliseksi monarkiaksi.
Neuvostoliitossa vainottiin edelleen eri ihmisryhmien edustajia, koska heillä saattoi olla kumouksellisia ajatuksia, jotka tuhoaa työläisten paratiisin.

Kommenttia muokattu: 04.02.2014 klo 19:19