Luzkov ei tule pormestarien tapaamiseen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Suurten eurooppalaisten pääkaupunkien pormestareilla on ollut tapana pitää yhteinen palaveri kerran vuodessa. Munkana ovat pormestarit Pariisista, Lontoosta, Berliinistä ja Moskovasta. Kokouspaikka on vuoronperään kussakin kaupungissa. Moskovan pormestari, Juri Luzkov ei osallistunut viime vuonna kokoontumiseen. Myös tämän vuoden tapaamisen hän jättää väliin. Syynä on se, että Lontoossa häntä vastaan oli mielenosoitus 28. helmikuuta 2007. Luzkov oli edellisenä kesänä kieltänyt Moskovassa Pride-paraatin, ja gay-aktivistit pääsivät Lontoossa Luzkovin tiedotustilaisuuteen. Luzkovin tiedotuspäällikkö kävi käsiksi venäläiseen mielenosoittajaan.

Ensimmäinen kokoontuminen oli vuonna 2004. Silloin tavattiin Moskovassa. Vuona 2006 oli tapaaminen Berliinissä ja Berliiniä edusti tietenkin homopormestari Wowereit. Myös Pariisin pormestari Bertrand Delanoe on avoimesti homo.

Nyt kokouksen pitäisi olla maaliskuun puolivälissä Pariisissa. Moskovan pormestari on ilmoittanut, että hän ei aio osallistua. Otaksutaan, että hän ei halua huonoa mainetta Moskovalle, kun tulossa on euroviisukisat. Ranskalaiset gay-aktivisti olivat jo suunnitelleet mielenosoituksia Luzkovia vastaan.

Luzkov tunnetaan hyvin homovihamielisenä. Hän on kutsunut lännen pride-paraateja saatanallisiksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!