Venäjälle moitteita YK:n ihmisoikeusneuvostossa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Helmikuun alussa YK:n ihmisoikeusneuvostossa käsiteltiin mm. Venäjän vähemmistöjen ihmisoikeuksia. Venäjän delegaatio oli mukana 4. helmikuuta kuulemassa Ranskan, Tsekin, Hollannin ja Ruotsin kannanottoja.

Venäläiset korostavat, että siirtyminen totalitaarisesta järjestelmästä demokraattiseksi maaksi ei ole edennyt ilman ongelmia. Mielipiteenvapaus-kysymyksissä Venäjä joutuu tasapainoilemaan julkisten ja yksityisten intressien välillä sekä ottamaan huomioon yhteiskunnan arvot ja perinteet.

Tsekki muistutti vankilaoloista ja vankien ihmisarvoisesta käsittelystä. Ihmeteltiin myös, miksi Venäjä kieltää rauhanomaisia mielenosoituksia. Hollanti esitti huolensa äärimmäisyysliikkeiden väkivallasta ja viharikoksista erityisesti vähemmistöryhmiä vastaan. Ranska muistutti gay-ihmisten mielipiteenvapaudesta ja oikeudesta mielenosoituksiin. Ruotsi muistutti myös HLBTIQ-ihmisten oikeuksista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Venäläiset lupasivat tutkia huolellisesti esitetyt moitteet. Lopullinen raportti Venäjän ihmisoikeuksista esitellään kesäkuun alussa ihmisoikeusneuvoston 11. kokouksessa.

(gayrussia)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!