Saksan ympäristöministeri tuli kaapista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Saksan uusi ympäristöministeri Barbara Hendricks tuli viime viikolla vaatimattomasti ulos kaapista sanomalehtihaastattelussa. Hän on Saksan ensimmäinen avoimesti lesbo hallituksen jäsen. Rheinische Post-sanomalehdelle antamassaan haastattelussa tämä Sosiaalidemokraattisen puolueen jäsen kertoi ”viettävänsä uudenvuodenaaton elämänkumppaninsa kanssa”.

62-vuotias aktiivinen katolinen Hendricks on ollut Liittopäivien jäsen 19 vuoden ajan. Nyt hän on siis myös kolmatta kautta liittokanslerina toimivan Angela Merkelin johtaman ”suuren koalition” jäsen.
Vuonna 2013 Merkel suututti sateenkaariaktivisteja jahkaillessaan tuen antamisessa samanarvoiselle verokohtelulle samaa sukupuolta olevien henkilöiden muodostamille pareille kuin heteropareille sekä kieltäytyessään tukemasta tasa-arvoista avioliittoa.

Helmikuussa 2013 tehdyn mielipidetiedustelun mukaan 74 % saksalaisista tukee samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä avioliittoja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Edellisestä ulkoministeristä Guido Westerwellestä tuli vuonna 2008 Saksan ensimmäinen avoimesti homoseksuaalinen hallituksen ministeri. Hän erosi ulkoministerin virastaan viime kuussa ja myös Liittopäiviltä, jonne hänet oli valittu vuonna 1996.

Pink News (Englanti)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!