Sveitsiläiskaartin sotilas ”vuoti” Vatikaanin salaisesta homoelämästä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 8

Sveitsiläinen Schweiz am Sonntag julkaisi eilen sveitsiläiskaartin entisen vartiosotilaan kertomuksen Vatikaanin iloittelevista hengenmiehistä. ”Shokeeraavaa”, julistaa ilmaisjakelulehti 20 Minuten. Kardinaalit ja piispat ovat ahdistelleet seksuaalisesti, ja viinaa on yritetty voiteluaineena.

Vatikaanin homolobby ilmeisesti suosii sveitsiläiskaartin sotilaita. Haastattelun antanut mies, ent. nuori sveitsiläiskaartilainen, oli palveluksessa Johannes Paavali II:n aikaan, ja hän sai ainakin 20 seksitarjousta hengenmiehiltä. Kun hän valitti esimiehilleen, hänet torjuttiin:”Olet ymmärtänyt väärin”. Eräs pappi kutsui iltapalalle, ja uskoutui kertoen, mitä olisi ”jälkiruokana”. Myös Vatikaanin valtionkoneiston virkamies oli aika konkreettisesti ahdistellut. Myöhemmin virkamies oli siirretty eri tehtäviin. Kerran gardistin vartiopisteeseen oli tuotu viskipullo ja kutsukortti piispan luo.Tuli myös kutsuja ravintoloihin syömään.

Kun gardistin virka-aika loppui, hän pyysi työnhakuneuvoa eräältä hengenmieheltä. Tämä antoi yhden piispan yhteystiedot. ”Käy kuitenkin ensin suihkussa”. Gardistille tuli selväksi: jos hän ryhtyy rattopojaksi, piispa hoitaisi hänelle töitä. Yleisesti tiedettiin, että seksuaalipalvelut olivat keino päästä uralla eteenpäin. ”Nyt voisin olla jo komentajana kaartissa, jos...”, arvioi haastateltu entinen gardisti.

Onko mies vain kerskailija? Vatikaania läheltä tunteva pitää lehdessä kerrottua uskottavana. Sveitsiläiskaartin mediatoimisto kertoo, että huhuissa mainittu homolobby ei aiheuta ongelmaa ainakaan sveitsiläiskaartille. Nuoret sveitsiläiset palkataan kahdeksi vuodeksi, ja heidän koulutuksessaan keskeisiä ovat sotilaalliset ja hengelliset arvot.

Kommentti: Välillä kuullaan huhuja ja juoruja myös heteromaailman ahdisteluista. Nuoren neidon urakehitykselle firmassa voi olla eduksi suopea asenne päällikön seksitarjouksiin. Lehtijutuissa on kerrottu, miten vuokra-asunto heltiää vähällä rahalla, kun asunnon vuokraaja silloin tällöin ottaa vuokraisäntänsä vastaan seksuaalisessa mielessä. Maineikas elokuvaohjaaja joutui pakemenaan Amerikasta, kun hän oli käyttänyt hyväkseen alaikäistä neitoa mainoskuvauksen yhteydessä. Suomessakin on nähty monenlaisia hyväksikäyttöoikeudenkäyntejä. Vatikaanin osalta ikävää on se, että opetetaan yhtä totuutta mutta tehdään itse toisin.


Schweiz am Sonntag -lehden juttu

8 kommenttia

Tätä uutista olen oikeastaan odotellutkin jo pitkään. Se vaikuttaa varsin todelliselta. Sveitsiläiskaarti on pidetty hiljaa lähes kaikesta heidän toiminnastaan. Luultavasti se on tapahtunut tiukalla vaitiolositoumuksella.

Sveitsiläiskaarti on periaatteessa ulkomailta ostettu palkka-armeija, jonka tehtävänä on suojata Vatikaania. Sillä on kaukainen historia. Vatikaanilla on lisäksi omaa turvallisuushenkilökuntaa. Sveitsiläiskaarti on jotenkin kummajainen nykymaailmassa. Sen sotilaat ovat Sveitsistä tuotettuja nuoria salskeita miehiä, joilla on myös värikäs ja komea paraatiasuste. Ei ole mikään ihme, että Vatikaanin homopapeilla on ollut silmää näille miehille.

Ehkä kymmenisen vuotta sitten Vatikaanin sveitsiläiskaartissa tapahtui murha. Lehdistössä liikkui tietoja, että taustalla olisi ollut homosuhde ja sitä seurannut intohimo- taikka mustasukkaisuusmurha. Vatikaani ilmoitti silloin hoitavansa murhan tutkimukset itse. Tapauksesta ei sen jälkeen kuultu julkisuudessa ainakaan tänne saakka yhtään mitään. Silloin jäi epäselväksi, oliko suhteessa mukana myös Vatikaanin muuta henkilökuntaa.

Kommenttia muokattu: 06.01.2014 klo 07:59