Femen-aktivistin tempaus synnytti kritiikkiä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Homoaktivsti ja Saksan vihreiden kansanedustaja Volker Beck kritisoi Kölnin tuomiokirkon femen-mielenilmausta. Esiintyminen ulkona portilla olisi riittänyt.

Volker Beck on ollut aktiivinen homopolitiikassa. Hän on osallistunut prideihin mm. Varsovassa, Riiassa ja M oskovassa. Moskovassa kansallismielinen vastamielenosoittaja iski häntä nyrkillä nenään poliisin ja tv-kameroiden edessä. Nyt Volker Beck on valittu Saksan vihreiden parlamenttiryhmän uskontopoliittiseksi tiedottajaksi.

Keskiviikkona femen-aktivisti oli rynnännyt kesken jumalanpalveluksen Kölnin tuomiokirkon alttarille rinnat paljaana. Yläruumiiseen oli kirjoitettu:”I am God”. Lisäksi hän oli huutanut: ”Uskon tasa-arvoiseen vapaaseen naiseen, ihmiskunnan synnyttäjään maan päällä. Ja uskon hänen ruumiinsa koskemattomuuteen, arvoltaan ja oikeuksiltaan vapaana ja tasa-arvoisena”. Kirkko on vaatinut rangaistusta uskonnonharjoittamisen häirinnästä.

Volker Beckin mielestä tämä tempaus oli tarpeetonta uskovaisten jumalanpalveluksen häirintää. Kritiikkiä kardinaali Meisneria tai katolista kirkkoa vastaan olisi voinut julistaa myös kirkon portailla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Volker Beck vaati, että tällaisia tapauksia koskeva lainsäädäntö on uudistamisen tarpeessa. Tempauksesta voisi rangaista julkisrauhan häirintänä. Siitä maksimi rangaistus on vuosi vankeutta. Nykyään käytetään jumalanapalveluksen häirintää koskevaa pykälää, ja siinä on maksimirangaistus kolme vuotta vankeutta. Eivät kai uskovaiset tarvitse suojakseen näin kovia rangaistuksia, kysyy Beck. Käytännössä tällaisista tempauksista tulee muutama satanen sakkoja.

Jumalanpalvelus oli kardinaali Meisnerin viimeinen ennen eläköitymistä. Meisner on viime vuosina paljon yrittänyt sekaantua politiikkaan, ja erityisesti hän on kritisoinut homojen ja lesbojen avioliittoja ja abortteja. Meisner on ottanut pois teologian opettajanoikeudet teologi David Bergeriltä, joka pakotettiin tulemaan ulos kaapista muutama vuosi sitten. Julkinen häly oli melkoinen. Homoille Meisner on suositellut lääkärillä käyntiä tai psykologin apua.

Kirkossa alttari jouduttiin vihkimään uudelleen käyttöön.

(queer.de)

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Jorma Hentilä
  • 27.12.2013, 0.10
Kardinaali Meisner on kritisoinut näkyvästi lasten päivähoidon lisäämistä Saksassa ja syyttänyt päiväkotien lisäämistä ajavia lasten alistamisesta elinkeinoelämän tarpeille.

Femen-altivistin tempaus oli kansalaistottelemattomuutta. Toimiakseen eettisesti kestävällä tavalla kansalaistottelemattomuutta toteuttavan on tehtävä se avoimesti omalla nimellään ja kasvoillaan ja oltava valmis ottamaan vastaan siitä mahdollisesti seuraava rangaistus.

Julkisrauhan rikkominen tai häirintä, johon Volker Beck viittaa, on mielestäni sopiva ja oikea rikosnimike tällaisessa tapauksessa. Meilläkin lainsäädäntö kaipaa muutosta tältä osin.
  • 2 / 2
  • ERKKI - VAASA
  • 27.12.2013, 0.34
Sata vuotta sitten paheksuttiin suffragettien toimintaa naisten oikeuksien puolesta. Omana aikanaan se tietysti herätti monissa piireissä pahennusta aivan samoin kuin nyt näitten FEMEN-AKTIVISTIEN toiminta.
Voidaan tietysti sanoa että jokin kirkon portailla tapahtunut kauniilla äänellä ja ehkäpä peräti pergamenttiin kirjoitetuilla ja kirkon oveen naulatuilla teeseillä hieman Martti Lutherin tyyliin olisi aikaansaatu jonkinlainen mielenilmaus, mutta olisiko sillä sitten tätä vaikutusta kuin mitä nyt tämä kirkon alttarinkin ”häpäisyyn” ??? johtanut esiintyminen on ollut! Sopii muistaa että ilman naista ei tuo HLBT - vastaista propagandaansa esiintuova kardinaalikaan olisi olemassa!
Väistämättä tulee mieleeni GREENPEACE-AKTIVISTIEN toiminta arktista öljynporausta vastaan. Se mitä he Syyskuussa tekivät jää taatusti paremmin ihmisten tajuntaan kuin joku läpimätien poliitikkojen välityksellä aikaansaatu, usein ympäripyörä ja ah! niin siivosti muotoiltu kannanotto.
En ole ollut kirkon jäsen 41 - vuoteen mutta tuollaista ”kirkkointoilua” hieman ihmettelen, kas kun jo Jeesuskin totesi ettei Hänen Isänsä asu käsin tehdyissä huoneissa.