Femen-aktivistin tempaus synnytti kritiikkiä (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Jorma Hentilä
  • 27.12.2013 0:10
Kardinaali Meisner on kritisoinut näkyvästi lasten päivähoidon lisäämistä Saksassa ja syyttänyt päiväkotien lisäämistä ajavia lasten alistamisesta elinkeinoelämän tarpeille.

Femen-altivistin tempaus oli kansalaistottelemattomuutta. Toimiakseen eettisesti kestävällä tavalla kansalaistottelemattomuutta toteuttavan on tehtävä se avoimesti omalla nimellään ja kasvoillaan ja oltava valmis ottamaan vastaan siitä mahdollisesti seuraava rangaistus.

Julkisrauhan rikkominen tai häirintä, johon Volker Beck viittaa, on mielestäni sopiva ja oikea rikosnimike tällaisessa tapauksessa. Meilläkin lainsäädäntö kaipaa muutosta tältä osin.
  • 2 / 2
  • ERKKI - VAASA
  • 27.12.2013 0:34
Sata vuotta sitten paheksuttiin suffragettien toimintaa naisten oikeuksien puolesta. Omana aikanaan se tietysti herätti monissa piireissä pahennusta aivan samoin kuin nyt näitten FEMEN-AKTIVISTIEN toiminta.
Voidaan tietysti sanoa että jokin kirkon portailla tapahtunut kauniilla äänellä ja ehkäpä peräti pergamenttiin kirjoitetuilla ja kirkon oveen naulatuilla teeseillä hieman Martti Lutherin tyyliin olisi aikaansaatu jonkinlainen mielenilmaus, mutta olisiko sillä sitten tätä vaikutusta kuin mitä nyt tämä kirkon alttarinkin ”häpäisyyn” ??? johtanut esiintyminen on ollut! Sopii muistaa että ilman naista ei tuo HLBT - vastaista propagandaansa esiintuova kardinaalikaan olisi olemassa!
Väistämättä tulee mieleeni GREENPEACE-AKTIVISTIEN toiminta arktista öljynporausta vastaan. Se mitä he Syyskuussa tekivät jää taatusti paremmin ihmisten tajuntaan kuin joku läpimätien poliitikkojen välityksellä aikaansaatu, usein ympäripyörä ja ah! niin siivosti muotoiltu kannanotto.
En ole ollut kirkon jäsen 41 - vuoteen mutta tuollaista ”kirkkointoilua” hieman ihmettelen, kas kun jo Jeesuskin totesi ettei Hänen Isänsä asu käsin tehdyissä huoneissa.