Homovihaa Saksassa: pahoinpitelystä elinikäiset vammat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 18
Yksityinen kuva queer.de-sivulta

Pari vuotta sitten Saksassa lähellä Düsselfdorfia 15-vuotias homovihaa täynnä ollut nuorukainen iski 23-vuotiasta Dennis Reskea päähän. Tekijä selvisi vähällä, uhri sai vakavat vammat. Yhteiskunnan tuki on mitätön.

Helmikuussa 2012 hyökkäsi 15-vuotias nuorukainen 23-vuotiaan Dennis Resken kimppuun ja löi tätä voimakkaasti päähän. Syynä oli homoviha. Tekijä oli jo useampaan otteeseen haukkunut Dennisiä hintiksi ja homosiaksi ja käynyt kiinni.

Oikeus teki pikaiset ratkaisut: tekijä sai viikon arestia, pari pakollista käyntiä sosiaalityöntekijän luona ja lisäksi piti kirjoittaa kahden sivun mittainen teksti tästä teemasta. Tekijä ei ole pyytänyt anteeksi tekoaan tähän päivään mennessä.

Dennis ja hänen elämänkumppaninsa Sven Reske eivät ole juuri ehtineet pohtia rangaistuksen oikeudenmukaisuutta, sillä heillä on vaikeat ajat. Nyt keskitytään Dennisin terveydentilaan. Aivotärähdtys johti vähitellen liikkumisongelmiin ja Dennis on liikuntakyvyltään 80%:n invalidi ja käyttää pyörätuolia. Muutama päivä sitten hänet todettiin vaikeavammaiseksi, mutta nyt pallotellaan sitä, millaista yhteiskunnan apua hän tarvitsee.

Samaan aikaan taloudelliset huolet kasvavat. Päästäkseen kotiinsa talon toiseen kerrokseen hän tarvitsisi porrashissin. Kylpyhuone on jo jouduttu uusimaan esteettömäksi. Kaikki on itse maksettava. Sven työskentelee puhelinmarkkinoinnissa. Hän on kirjoittanut 300 säätiölle ja anonut taloudellista tukea muutostöihin – turhaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Naapurit ja Kölnin Arcus-säätiö ovat nyt lähteneet tukemaan Dennisiä. Arcus on homojen ja lesbojen tueksi perustettu säätiö, joka auttaa mm. nuoria vaikeissa coming-out –tilanteissa, HLBTI-vanhuksia asumisasioissa ja muunkin ikäisiä kriisiin joutuneita. Arcus-säätiö käynnisti ”Autamme Dennisiä” –varainkeruun ja muutamassa päivässä on saatu kokoon 2 000 euroa. Maanantaina tuli 1 000 euroa tukea esseniläisestä homosaunasta. Tavoitteena on saada hissirahat kasaan, 16 000 euroa.

Naapurustokin auttaa. Tatuointistudio kerää rahaa ensi perjantaina. Silloin Nikolauksen päivänä tarjotaan 30 euron tatuointi, ja rahat menevät hissin hyväksi. Lisäksi pankissa on avattu avustustili.

Lähde: Queer.de
http://www.queer.de/detail.php?article_id=20570

18 kommenttia

Mikäs kyseisen tekijän etninen tausta oli? Tuskin ainakaan saksalainen.
Tekijä oli alaikäinen (15v) eikä hänestä julkaista mitään henkilötietoja