Olympiauimahyppääjä Tom Daley: “Seurustelen miehen kanssa, enkä voisi olla onnellisempi”

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Mikko Kivinen
  • 4
Tom Daley Lontoon olympialaisissa 2012

19-vuotias brittiläinen uimahypyn olympiapronssimitalisti Tom Daley sanoo postaamassaan YouTube -videossa seurustelevansa miehen kanssa.

- Tämän vuoden keväänä elämäni muuttui suuresti, kun tapasin erään ihmisen, joka saa minut niin onnelliseksi ja tuntemaan oloni turvalliseksi. Kaikki tuntuu mahtavalta. Se eräs on mies, Daley kertoo.

Daley sanoo myös yllättyneensä asiasta hieman itsekin, vaikka tunsi sisimmässään, että tällainen voisi kuitenkin tapahtua.

- Haastatteluissa minulta usein kysytään, onko minulla tyttöystävää ja niin edelleen… Olen seurustellut tyttöjen kanssa, eikä minulla ole oikein koskaan ollut vakavaa suhdetta, josta voisin puhua. Ja nyt minusta tuntuu, että olen valmis puhumaan suhteistani.

- Vasta keväällä asiat vain loksahtivat yhteen. Se tuntui oikealta ja ajattelin että ‘Okei’. Koko maailmani muuttui siitä hetkestä eteenpäin, Daley kuvaa.

- Tietenkin tykkään edelleen tytöistä, mutta juuri nyt seurustelen miehen kanssa, enkä voisi olla onnellisempi, Daley jatkaa.

Itse videon tekemisestä Daley sanoo, että halusi tehdä videon, koska ei halunnut, että hänen sanojaan tulkitaan väärin.

- Täydellisessä maailmassa en tekisi tätä videota, koska tällä ei pitäisi olla mitään merkitystä. Jonkin aika sitten minua kuitenkin lainattiin väärin haastattelussa ja se sai minut hyvin vihaiseksi ja turhautuneeksi.

Biseksuaaliksi tunnustautunut Daley voitti pronssimitalin Iso-Britannialle Lontoon olympialaisissa 2012 10 metrin kerroshypyssä. Tom Daleyn suosio Iso-Britanniassa ja muualla maailmassa alkoi alunperin vuonna 2008, kun Daley osallistui Pekingin olympialaisiin Team GB:n nuorimpana urheilijana. Sittemmin Daley on voittanut myös kultaa MM ja EM-mestaruuskisoissa sekä kansainyhteisön kisoissa.

Vuonna 2012 Tom Daley oli mukana myös brittiläisen ITV televisioyhtiön Splash! uimahyppy-tosi-tv-ohjelmassa, jossa hän toimi mentorina julkkisuimahyppääjille. Ohjelmaformaatti tuotiin myöhemmin myös Suomeen, missä tuomareina toimivat uimahyppääjä Joona Puhakka, uimahyppyharrastaja Rosa Meriläinen sekä tv-kasvo Janne Kataja.


4 kommenttia

  • 2 / 4
  • nipo
  • 3.12.2013, 1.51
Ranneliikkeessä kirjoittavalta toivoisi huomattavasti varovaisempaa toimintaa termien kanssa. "Biseksuaaliksi tunnustautunut"? Ei. Daley ei videolla sanonut olevansa bisse, vaan sanoi olevansa onnellisessa parisuhteessa miehen kanssa, mutta tykkää naisista.

Tämä voi kuulostaa saivartelulta, mutta termiin myös ikäviä konnotaatioita (mm. bisset, jotka ovat oikeasti homoja, mutta eivät halua myöntää sitä), joten tiedotusvälineiden - ja varsinkin Ranneliikkeessä kirjoittavien - ei pitäisi leimata termeillä, joita uutisen henkilöt eivät itse käytä. Yhtä hyvin voitte leimata hänet panseksuaaliksi.