Homoluistelija mahdollisesti Sotšin olympialaisiin

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Lassi Valve

Uusseelantilainen pikaluistelija Blake Skjellerup saattaa olla ensimmäinen avoimesti homoseksuaalinen urheilija, joka osallistuu Sotšin talviolympialaisiin ensi helmikuussa. Jos tämä 28-vuotias luistelija osallistuu kisoihin, hänellä on kaksi tavoitetta: voittaa mitali ja tehdä näkyväksi Venäjän homopropagandan kieltävän lain aiheuttama sorto ja epäoikeudenmukaisuus.

Skjellerup on suunnitellut merkin, joka koristaa hänen kilpa-asuaan. Siinä on kuva luistelijasta, tämän nimi ja sanat ”Pride 2014” sateenkaaripohjalla. Skjellerup tuli ulos kaapista hänen osallistuttuaan vuoden 2010 talviolympialaisiin. Hän vakuuttaa: ”Olen oma itseni Venäjällä, vaikka se olisi laitonta. Tehtäväni on inspiroida, innoittaa ja antaa tukea tämän maan sateenkaariväestölle.

Olisin iloinen, jos Putin tutustuisi minuun. Haluan sanoa hänelle, miten jyrkästi vastustan hänen homojen vastaista propagandalakiaan ja että hänen tehtävänään on edustaa koko Venäjän kansaa.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kolomnan kaupungissa Moskovan alueella järjestettyjen olympiakarsinnoiden ohessa Skjellerup osallistui salaisiin kokouksiin sateenkaariaktivistien kanssa. Kertomatta liikaa yksityiskohtia turvallisuussyihin vedoteni hän sanoi: ”Oli järkyttävää kuulla tapahtumista. He pelkäsivät monella tasolla. Laki on hyvin syrjivä ja sortava ja synnyttää väkivaltaa sateenkaariväestöä kohtaan. Viikonloppuna kaksi miestä avasi tulen moskovalaisessa homobaarissa, ja tällaiset tapahtumat alkavat olla arkipäivää. Monilla ainoa keino on pysyä kaapissa.”

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!