GB: Parlamentissa käydyssä keskustelussa eheytysterapioita kutsuttiin voodooksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 7

Englannissa on nostettu jälleen parlamentissa keskusteluun nk. eheytysterapioiden vahingollisuus. Haluttaisiin laki, jolla terapiat kiellettäisiin. Sen vastustajat pitävät sellaisen lain säätämistä loukkauksena henkilökohtaista vapautta vastaan.

Parlamentissa käydyssä kovasanaisessa keskustelussa terveysministeri Norman Lamb piti tällaisia terapioita täydellisen hirvittävinä, eikä niillä pitäisi olla sijaa nykyaikaisessa yhteiskunnassa. Hallitus ei ole kuitenkaan aikeissa valmistella homojen eheyttämisen kieltävää lakia.

Parlamentin jäsen Sandra Osborne vaati asian ottamista keskusteluun parlamentissa ja hallituksen valmistelevan lakia, jolla säädeltäisiin psykoterapiasektoria. Osborne kuvaili eheytysterapioita "äärimmäisen vahingollisiksi" potilaille. Lähes kaikki alan kansalliset ja kansainväliset ammattilaiset tuomitsevat menetelmän hyödyttömäksi ja potentiaalisesti erittäin vaaralliseksi potilaille, hän totesi. Keskustelussa jotkut parlamentin jäsenet nimittivät menetelmää voodooksi, eli taikomiseksi.

Tällä hetkellä yleislääkärit lähettävät homoseksuaalisen identiteettinsä kanssa kipuilevie potilaita eheyttäjien vastaanotoille. NHS - julkinen terveydenhoitojärjestelmä hyväksyy tämän ja kustantaa hoitoja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nykyisin Britanniassa psykoterapeutin pätevyydelle ei ole mitään vähimmäisvaatimuksia. Kuka tahansa voi nimittää itsensä psykoterapeutiksi.

Brittihallitus ei ole aikeissa kieltää eheytysterapioita, kertoo Daily Express -verkkolehti

7 kommenttia

Voodoo tai vodoun ei ole sama asia kuin taikominen. Länsi-Afrikassa vodounilla on edelleen erittäin vahva asema. Täällä Beninissä jossa olen asustellut jonkin aikaa vodoun on valtion virallinen uskonto ja enemmän läsnä katukuvassa ja jokapäiväisessä elämässä kuin esimerkiksi katolisuus Italiassa. Internetistä löytyy myös muutama artikkeli joissa todistellaan että vodoun ei repressoi LGBTQ-ihmisiä. Tosin mitään kunnon tieteellistä tutukimusta en ole saanut käsiini. Benin on myös niitä harvoja Afrikan maita jossa homous ei ole rikos. Olen ollut muutamassa vodoun-seremoniassa, fetissitoerilla ja ihmetellyt katujen varsilla tönöttäviä Legboja mutta ainakaan vielä ei eheytystaikoja ole tullut vastaan.

Vodounilla on vähän turhan huono maine Ö-luokan zombieleffojen ansiosta. Näin ateistillekin se aivan hiton mielenkiintoinen traditio.
Oikeastaan sana voodoo olisi pitänyt laittaa uutisessa lainausmerkkeihin. Sillähän tarkoitetaan tuossa keskustelussa ei-lääketieteellisiä hoitoja tms. yleisesti.