Madridin gay prideä sakotettiin melun aiheuttamisesta

  • Uutinen
  • Pride
  • Lassi Valve

Espanjan pääkaupungin viranomaiset sakottivat kolmantena peräkkäisenä vuotena Madridin gay priden järjestäjiä sallittujen melurajojen ylittämisestä. Vuonna 2010 Ana Botellan johtama kaupunginhallitus sakotti järjestäjiä 35.000 eurolla (määrä väheni lopulta 600 euroon), vuonna 2011 sakot olivat 50.000 €, vuonna 2012 summa oli noussut 42.000 €:oon ja kuluvana vuonna tähtitieteelliseen 160.000 €:oon. Järjestäjien mukaan sakot ovat epäoikeudenmukaiset, koska kaikki melu ei johtunut juhlien virallisista tapahtumista.

Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales (FELGTB)-järjestön puheenjohtajan Boti Rodríguezin mukaan pormestari Ana Botellan suhtautuminen on ”vähintään lyhytnäköinen, tyhmä ja pahansuopa” ja hän syyttää kaupunginhallitusta siitä, että se ”tarrautuu laillisiin rajoituksiin gay priden tukahduttamiseksi. Nämä sakot vaarantavat moniarvoisuuden ja Madridin kaupungin kannalta tärkeät juhlat”.

Ympäristövastaavana Ana Botella hyväksyi helmikuussa 2011 järjestyssäännöt yöllisen melun vähentämiseksi pääkaupungin keskustassa. Samassa säännössä annetaan mahdollisuus ”muuttaa 45 desibelin (dB) ylärajaa tai luopua siitä tilapäisesti, kun kyseessä ovat erityiset sivistykselliset, uskonnolliset tai vastaavat tapahtumat”. Siitä lähtien kaupunginhallitus on antanut luvan sille, että gay pride-viikon aikana melu nousee 90 dB:iin kello 23 ja 2.30 välisenä aikana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tämän vuoden sakot perustuvat 10 hyvin vakavaan rikkomukseen (yöllisen melurajan ylitys seitsemällä desibelillä), kaksi vakavaa (neljästä seitsemään dB) ja kolme lievää (korkeintaan neljän dB:n ylitys). Koska pelätään, että hallinnollisten rangaistusten kautta harjoitettu epäsuora painostus saattaa lakkauttaa gay pride-juhlat, verkossa on aloitettu pormestarille suunnattu kampanja, jolla häntä pyydetään ”peruuttamaan gay prideen kohdistamansa hyökkäys”.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!