Armeija muuttumassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 16

Ennen armeija oli hetero, kristitty ja miehinen. Nyt tilanne on muuttunut. On muslimeja, naisia, homoja ja lesboja. Onko armeija tarpeeksi avoin, jotta nämä erilaiset ryhmät voisivat toimia yhdessä?

Monia uusia kysymyksiä on tullut vastaan, kertoo Saksassa puolustusministeriön virkamies. Kysymykset ovat varmaan samoja Suomessakin. Kansainvälisissä operaatioissa joudutaan toimimaan mitä erilaisimpien armeijoiden kanssa (ja vastaan).

Tarvitaanko sotilaspappien lisäksi sotilasimaameja? Muslimisotilaita on alkanut tulla lisää. Varmaan on muihinkin uskontokuntiin kuuluvia varusmiehiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kelpaako homo sotilaaksi? Virallisesti "kyllä" eikä ilmeisesti valituksia juuri ole tullut. Syrjitäänkö? Kelpaako avoimesti homo myös upseeriksi? Sekin taitaa vähitellen olla mahdollista.

Entä mitä tehdään, kun armeijassa syntyy rakkaussuhteita? Varusmies rakastuu toiseen, eri- tai samaan sukupuoleen? Entä kun kantahenkilökuntaan kuuluvat menevät naimisiin tai rekisteröityyn parisuhteeseen? Voiko upseerimies jäädä lapsenhoitolomalle ja upseeriäiti käy äkseeraamassa? Tai miten toimitaan äiti-äiti -tilanteissa?

16 kommenttia

Toivotaan, toivotaan... Minulle 5. prikaatin lääkäri ilmoitti, että "kyllä sotilaskuri parantaa teidän homoutenne."