Tallinnassa väitellään: homot mielisairaita?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 12

Eilen Viron terveysministeri Maret Maripuu tuomitsi Mardnan väitteet, joiden mukaan homot ovat mielisairaita. Kansanliitto, johon Mardna kuuluu, on myös ottanut kantaa. Illalla tv-uutisissa moitittiin homojärjestöjä, jotka ovat suurennelleet tätä asiaa.
video
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=307024

*****

Tausta:

Ranneliikkeessä kerrottiin asiasta näin:

keskiviikko 3.12.2008, 12.14 Virossa keskustellaan vielä siitä, onko samaa sukupuolta olevan rakastaminen sairasta. Terveysviranomainen Peeter Mardna väitti, että se on sairasta. Eestin gaynuoret reagoivat ja syyttävät viranomaista väärän tiedon levittämisestä.

Mardna ihmetteli eilen Delfissä ilmestyneessä artikkelissa, miksi niin vähän solmitaan avioliittoja. Lapset kasvavat parhaiten molempien vanhempiensa kodissa. Ja homous on psyykkinen häiriö.
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=306809

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tässä Peeter Mardna lehtikuvassa
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=306711

torstai 04.12.2008, 15:37
Tänään Öhtulehdessä otsikko:

Homot: Me emme ole mielisairaita.
Jutussa muistutetaan, että maailman terveysjärjestö poisti homot sairausluokituksesta vuonna 1991.

12 kommenttia

Postimees-lehdessä Priit Pullerits kommentoi eilen asiaa niin, että homot ovat käynnistäneet noitavainon terveydenhoitoviraston tarkastusosaston päällikköä Peeter Mardnaa vastaan. Homot väittävät, että Mardna lausui viraston virallisen kannan, vaikka hän vain tuuletti omia henkilökohtaisia tuntemuksiaan.

Tiistaina sosiaaliministeriössä oli pressitilaisuus, jossa selviteltiin tutkimusta avio- ja avoliitoista ja samalla sivuttin samaa sukupuolta olevien parien asioita. Siinä Mardna lausui, että eikö tutkijat tunne lääketieteen historiaa. Lääketieteellisen luokituksen mukaan homot kuuluivat psyykillisten ja käyttäytymishäiriöiden luokkaan.

MTÜ eli Eestin gaynuoret ärähtivät.

"En minä mitään lausuntoa antanut, yksin vain pöpisin", puolusteli Mardna. "Se on oma näkemykseni. Virossa on sananvapaus".

Homojärjestöjen ihmiset moittivat eilen, että sellaiset puheet vain lisäävät suvaitsemattomuutta ja antavat uutta puhtia homoja koskeville myyteille.

Mardna kertoi tiedotustilaisuudessa myös perheen merkityksestä lasten kehittymiseen. Hänen mukaansa täydellisessä perheessä kasvaneet lapset aiheuttavat vähemmän ongelmia kuin yksinhuoltajien lapset. Geinuorten tiedottaja Madle Saluveer sanoi, että sellaiset väitteet solvaavat yksinhuoltajia.

*****

Tutkimus osoitti, että virolaisista 60% vastustaa rekisteröityjä parisuhteita.
"Siinä Mardna lausui, että eikö tutkijat tunne lääketieteen historiaa. Lääketieteellisen luokituksen mukaan homot kuuluivat psyykillisten ja käyttäytymishäiriöiden luokkaan."

Herran pieksut! Pitäisikö nyt sitten koko terveydenhuolto ajaa alas, koska se ei aina ole ollut näin laadukasta?? Tai pitäisikö kirurgien taas vain neuvoa partureita potilaiden leikkelyssä, koska ennen sitä ei ole pidetty tohtorin arvolle sopivana? Tai pitäisikö lääkkeiden käyttö lopettaa ihan tyystin ja määrätä ihmiset jyystämään pajua, koska eihän lääkkeitä ole aina ollut olemassa? Tsiisus, mikä äijä!

Yksi dementian oire on menneisyydessä eläminen... Joutaisi eläkkeelle koko käppänä!