Tallinnassa väitellään: homot mielisairaita? (juttukommentit)

  • 1 / 12
  • vaeltaja2006
  • 5.12.2008 10:16
Postimees-lehdessä Priit Pullerits kommentoi eilen asiaa niin, että homot ovat käynnistäneet noitavainon terveydenhoitoviraston tarkastusosaston päällikköä Peeter Mardnaa vastaan. Homot väittävät, että Mardna lausui viraston virallisen kannan, vaikka hän vain tuuletti omia henkilökohtaisia tuntemuksiaan.

Tiistaina sosiaaliministeriössä oli pressitilaisuus, jossa selviteltiin tutkimusta avio- ja avoliitoista ja samalla sivuttin samaa sukupuolta olevien parien asioita. Siinä Mardna lausui, että eikö tutkijat tunne lääketieteen historiaa. Lääketieteellisen luokituksen mukaan homot kuuluivat psyykillisten ja käyttäytymishäiriöiden luokkaan.

MTÜ eli Eestin gaynuoret ärähtivät.

"En minä mitään lausuntoa antanut, yksin vain pöpisin", puolusteli Mardna. "Se on oma näkemykseni. Virossa on sananvapaus".

Homojärjestöjen ihmiset moittivat eilen, että sellaiset puheet vain lisäävät suvaitsemattomuutta ja antavat uutta puhtia homoja koskeville myyteille.

Mardna kertoi tiedotustilaisuudessa myös perheen merkityksestä lasten kehittymiseen. Hänen mukaansa täydellisessä perheessä kasvaneet lapset aiheuttavat vähemmän ongelmia kuin yksinhuoltajien lapset. Geinuorten tiedottaja Madle Saluveer sanoi, että sellaiset väitteet solvaavat yksinhuoltajia.

*****

Tutkimus osoitti, että virolaisista 60% vastustaa rekisteröityjä parisuhteita.
  • 2 / 12
  • sleepygay
  • 5.12.2008 11:09
"Siinä Mardna lausui, että eikö tutkijat tunne lääketieteen historiaa. Lääketieteellisen luokituksen mukaan homot kuuluivat psyykillisten ja käyttäytymishäiriöiden luokkaan."

Herran pieksut! Pitäisikö nyt sitten koko terveydenhuolto ajaa alas, koska se ei aina ole ollut näin laadukasta?? Tai pitäisikö kirurgien taas vain neuvoa partureita potilaiden leikkelyssä, koska ennen sitä ei ole pidetty tohtorin arvolle sopivana? Tai pitäisikö lääkkeiden käyttö lopettaa ihan tyystin ja määrätä ihmiset jyystämään pajua, koska eihän lääkkeitä ole aina ollut olemassa? Tsiisus, mikä äijä!

Yksi dementian oire on menneisyydessä eläminen... Joutaisi eläkkeelle koko käppänä!
  • 3 / 12
  • vaeltaja2006
  • 5.12.2008 12:51
Psykiatri Jüri Ennet on tänään samaa mieltä, kuin Peeter Mardna. Homoseksuaalisuus on seksuaaliobjektin valinnan häiriö. Sellainen voi syntyä kasvuympäristössä monesta syystä. Mutta olennaista on se, millaisiksi ihmiset on luotu. Heidän suhteestaan syntyy jälkeläisiä.


On jokaisen oma asia, mitä tekee makuukamarissaan, mutta sitä ei pidä propagoida muille. Koulussa ei vielä opeteta tarpeeksi ihmissuhdeasioita, ja se voi johtaa arkuuteen vastakkaista sukupuolta kohtaan. Se voi johtaa siihen, että pojat alkavat poikien kanssa ja tytöt tyttöjen kanssa. Koulun pitää kasvattaa tytöt äideiksi ja pojat isiksi.

http://www.novosti.err.ee/index.php?06146772

****

Kyllä nyt psykiatri sanoi pahasti. Tästä vielä kuullaan.
Vahinko, etten löydä Virosta mitään englanninkielistä uutissivustoa, jossa asiaa käsiteltäisiin. Olisi herkullinen uutinen esim. PinkNewsille ta Ukgaynewsille.
  • 4 / 12
  • sleepygay
  • 5.12.2008 17:09
Herran pieksut! Ja minä kun luulin, että Viro olisi suhteellisen edistynyt. Ei ainakaan näiden uutisten perusteella siltä vaikuta! :(
Tää on kyllä hassu tää umpimielisyysgradientti, joka on pirun jyrkkä siirryttäessä yhtään itään... tai paljon etelämpäänkään. Kyllä mullakin on paljon parempi kuva virolaisista näissä gay-asioissa, mutta onhan sielläkin ollut Priden kanssa ongelmia. Ja Virossakin on aika paljon sosiaalisia ongelmia mm. valtavan venäjänkielisen "vähemmistön" kanssa ja varmaan sitäkin kautta tulee äärimielisiä vaikutteita, vaikka Virossa tavallisella kansalaisella taloudellisesti ehkä meneekin paremmin kuin Venäjällä.
Jossain aiemminkin olen tainut kirjoitella, että Virossa on vielä kunnolla käymättä ns. yhteiskunnallinen homokeskustelu. Sitä käydään nyt. Neuvostomiehityksen aikana aihe oli tabu, eikä myöhemmin ole ollut mitään kunnollisia herätteitä keskustelun käynnistämiseksi.

Meillä Suomessa alkutahdit kuultiin 1960-luvulla. Sen jälkeen homoseksuaalisuus lakkasi ensin olemasta rikos (1970-luvun alussa), sitten se lakkasi olemasta sairaus (1980-luvun alussa) ja uuden vuosituhannen kynnyksellä kehoituskieltokin jäi historiaan. 1980-luvun aids-kohu myös omalta osaltaan toi asiat pinnalle.

Virossa voidaan ajatella vuoden 1991 olevan seksuaalivähemmistöjä koskevissa kysymyksissä vuoden 0. Kehitys alkoi miehityksen kirvotessa ja maan itsenäisyyden palauttamisesta - eli noin vuodesta 1991. Varmasti pienimpänä syynä ei ollut halu kuulua ns. läntiseen vaikutuspiiriin. Lainsäädännössä askeleita on otettu siitä asti, mutta luutuneita asenteita kansan syvissä riveissä ei käännetä niin vain. Ja valitettavasti koulutus, tittelit tai yhteiskunnallinen asema eivät ole tae sille, että silmälaput aukeaisivat.
Napalmia pudottelee taas "totuuksia", joille hän ei esitä taaskaan mitään perusteluja.
smo kirjoitti: " Ja valitettavasti koulutus, tittelit tai yhteiskunnallinen asema eivät ole tae sille, että silmälaput aukeaisivat."

Myös Virossa homojen on tultava selkeästi näkyviksi kaikkialla yhteiskunnassa.
Virolainen Postimees-lehti kertoi eilen, että tiedemiesten mukaan homoseksuaalisuus on geneettinen ominaisuus.
USAlaiset tiedemiehet pitävät homoseksuaalisuuden syynä geneettisten ja ympäristöstä tulevien tekijöiden yhteisvaikutusta. Lehdessä kerrotaan niistä tutkimuksista, joiden mukaan homolla on useampia vanhempia veljiä.

Aikaisemmin uskottiin, että seksuaalisen suuntautumisen voi muuttaa, mutta nykyään ajatellaan, että se on synnynnäinen ominaisuus. Kalifornian yliopiston psykologian professori Richard Lippan mukaan viimeisen kymmenen vuoden aikana on entistä enemmän alettu uskoa biologisiin syihin. Identtisillä kaksosilla on suurempi mahdollisuus, että molemmat ovat homoja kuin muilla sisaruksilla. Homoseksuaalisilla ihmisillä on löytynyt biologisia samankaltaisuuksia, samalla tavalla kuin vasenkätisillä tai ihmisillä, kun katsotaan, mihin suuntaan tukka kasvaa: myötä- vai vastapäivään.

Tiedot on kerätty Aftenpostenista 2.12.2008.
Ei kai kukaan oikeasti usko tuohon tukan kasvusuuntaan?
Lesbot taas mittailevat sormia. Sellainen frenologia paljastuu jo omista käsistänikin huuhaaksi. Testin mukaan toinen käteni on hetero, toinen lesbo.